Ξάνθη: Σπάει κάθε ρεκόρ η κατάθεση πινακίδων – Αύξηση 400% σε σχέση με πέρυσι


Ρεκόρ καταγράφει η κατάθεση πινακίδων οχημάτων στην Δ.Ο.Υ. Ξάνθης, καθώς μέχρι στιγμής οι ακινησίες ξεπερνούν τις 2.100, όταν πέρσι τέτοια εποχή ήταν μόλις 430.

«Το 80% των πινακίδων που καταθέτουν οι πολίτες στην Εφορία μας είναι από δίκυκλα και αυτό οφείλεται στην υποχρεωτική ασφάλιση» σημειώνει ο κ. Βέρτης υπεύθυνος του τμήματος Αυτοκινήτων της Δ.Ο.Υ. Ξάνθης, εξηγώντας στο thrakitoday.com, πως υπό την απειλή επιβολής προστίμων σε όσους κυκλοφορούν ανασφάλιστα οχήματα οι πολίτες συρρέουν κατά εκατοντάδες στην Εφορία παραδίδοντας τις πινακίδες των οχημάτων τους.

«Μέχρι στιγμής έχουμε 2.100 ακινησίες, 400% δηλαδή πάνω σε σχέση με πέρσι τέτοια εποχή. Εκτιμώ ότι σίγουρα θα έχουμε πολλές περισσότερες μέχρι το τέλος του έτους» συμπληρώνει ο ίδιος.

Η οικονομική ασφυξία των καταναλωτών, με τους μισθούς και τις συντάξεις να περικόπτονται διαρκώς, σε συνδυασμό με το κόστος των τελών κυκλοφορίας, των ασφαλίστρων αλλά και το κόστος συντήρησης ενός οχήματος οδηγούν τους πολίτες στο να καταθέτουν τις πινακίδες τους, ενώ στα παραπάνω προστίθεται και η τσουχτερή φορολογία των οχημάτων, καθώς καθίσταται ιδιαίτερα ασύμφορη η κατοχή οχημάτων μεγάλου κυβισμού.

freepen

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Ξάνθη: Σπάει κάθε ρεκόρ η κατάθεση πινακίδων – Αύξηση 400% σε σχέση με πέρυσι

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s