Συσκευή τοκετού μοιάζει με σακούλα για να βγάζουμε φελλό από μπουκάλι


 

Ο 59χρονος Jorge Odón, μηχανικός αυτοκινήτων από την Αργεντινή, σχεδίασε μια συσκευή, που διευκολύνει τον υποβοηθούμενο κολπικό τοκετό σε περιοχές που δεν υπάρχει καλή νοσοκομειακή περίθαλψη.

Η συσκευή που ονομάστηκε Odón Device είναι πιο ασφαλής από τη χρήση εμβρυουλκού ( μεταλλικό όργανο που μοιάζει με μεγάλο κουτάλι ή λαβίδα) ή αναρροφητικής βεντούζας και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περιπτώσεις που απαιτείται καισαρική τομή. 

Ο Jorge Odón είδε στο YouTube, ένα βίντεο όπου κάποιος χρησιμοποίησε μόνο μια πλαστική σακούλα για να αφαιρέσει ένα φελλό από ένα μπουκάλι κρασί. Το τέχνασμα αυτό τον ενέπνευσε και στη μέση της νύχτας, ξύπνησε, για να ανακοινώσει την ιδέα στη γυναίκα του. Εκείνη όμως του είπε απλά να πάει να ξανακοιμηθεί.

Η Odón Device  επιτρέπει στη μαία να γλιστρήσει μια θήκη πολυαιθυλενίου (που έχει λιπανθεί) γύρω από το κεφάλι του μωρού, να φουσκώσει με αέρα για να το κρατήσει στη θέση του, και στη συνέχεια το μωρό να κινηθεί ομαλά στο κανάλι γέννησης και να γεννηθεί εύκολα και με ασφάλεια.

Η συσκευή δοκιμάζεται στην Αργεντινή και στην αγροτική Νότια Αφρική για να διαπιστωθεί εάν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ε ασφάλεια από μαίες που έχουν ελάχιστη εκπαίδευση.

Η συσκευή, δοκιμάζεται τώρα από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (World Health Organisation)

Δεδομένου ότι η συσκευή μειώνει την επαφή ανάμεσα στο κεφάλι του μωρού και το κανάλι της γέννησης μπορεί επίσης να συντελέσει στην αποφυγή λοιμώξεων κατά τη διάρκεια του κολπικού τοκετού.

15-11-13  Inventor takes inspiration from a cork-screw to develop a better way to give birth

http://www.dailymail.co.uk/health/article-2507802/Man-removes-wine-cork-bottle-using-plastic-bag–uses-technique-make-forceps-childbirth.html

Σχολιάστε