Ψευδοκράτος: Οι τ/κ έχουν ίσα δικαιώματα σε φυσικούς πόρους


Οι Τουρκοκύπριοι, ως συνιδιοκτήτες της Κύπρου, έχουν ίσα δικαιώματα στην εξόρυξη και διαχείριση των φυσικών πόρων της Κύπρου, και ως εκ τούτου είναι φυσικό να δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό, σύμφωνα με το λεγόμενο υπουργείο εξωτερικών των κατεχομένων.

Σε γραπτή δήλωση, το λεγόμενο υπουργείο αναφέρει ότι οι αντιδράσεις της Κυβέρνησης ήταν αβάσιμες και ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά άρχισε μονομερώς δραστηριότητες στην περιοχή, με αποτέλεσμα να απειληθεί η σταθερότητα.

Προστίθεται ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά θεωρεί ότι μπορεί να βρεθεί λύση με καλή θέληση και διάλογο, ωστόσο η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν έδωσε θετική απάντηση σε σχετικές προτάσεις που υπέβαλε η τουρκοκυπριακή πλευρά στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ το 2011 και το 2012.

Το λεγόμενο υπουργείο εξωτερικών καλεί την ελληνοκυπριακή πλευρά να εγκαταλείψει πολιτικές που αυξάνουν την ένταση στην περιοχή, ώστε να υπάρξει ειρήνη και σταθερότητα στην Κύπρο και την Ανατολική Μεσόγειο, να δοθεί έμφαση στην έναρξη διαπραγματεύσεων για λύση του Κυπριακού, και να υπάρξει κοινή βάση για εξόρυξη υδρογονανθράκων μέχρι την επίτευξη λύσης του Κυπριακού.

sigmalive

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s