Υπογράφτηκε η ελληνορωσική συμφωνία αμυντικής συνεργασίας


ellada_rosia_995725996.jpg

Υπογράφτηκε πριν από λίγo η συμφωνία αμυντικής συνεργασίας, Ελλάδος και Ρωσίας, από τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας, της Ελλάδας Δημήτρη Αβραμόπουλο και της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σεργκέι Σοϊγκού.

Η συμφωνία κωδικοποιεί το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθούν οι ελληνορωσικές αμυντικές σχέσεις από εδώ και στο εξής, ειδικά στο τομέα των εξοπλισμών, της υποστήριξης των ρωσικής κατασκευής οπλικών συστημάτων που υπηρετούν στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και τη μεταφορά τεχνολογίας από τη Ρωσία στην Ελλάδα.

Υποδοχή στο ΥΕΘΑ του Ρώσου υπουργού και έμπιστου του προέδρου Βλάντιμιρ Πούτιν ήταν λαμπρή με άγημα που απέδωσε τιμές στον ίδιο και στη ρωσική σημαία.

Υπογραφή της συμφωνίας έγινε στην αίθουσα του ΚΥΣΕΑ.

Δ.Αβραμόπουλος: «Κάνουμε κανούργιο ξεκίνημα στις σχέσεις Ελλάδας και Ρωσίας και εγκαινιάζουμε μία νέα εποχή στο χώρο της Άμυνας».

«Εξετάζουμε νέους δημιουργικούς τρόπους προσέγγισης σε στρατιωτικό επίπεδο στο πλαίσιο της συμφωνίας που υπογράψαμε με τον Ρώσο ομόλογο μου».

«Η Ρωσία είναι στρατηγικός εταίρος και εμβαθύνουμε τις σχέσεις μας σε μία περίοδο που η κατάσταση στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και της ευρύτερης περιοχής είναι ταραχώδης»
 
Σεργκέι Σοιγκού: «Για τη συμφωνία πλαίσιο που υπογράμαψε με τον ομόλογο μου εργάζονται ήδη εμπειρογνώμονες απο τα επιτελεία των δύο χωρών προκειμένου να καθορίσουν τις ακριβείς λεπτομέρειες εντός του 2014».

«Τέθηκε το θέμα της υποστήριξης των υπαρχόντων ρωσικών αμυντικών συστημάτων που έχει η Ελλάδα».

«Οι σχέσεις με την Ελλάδα είναι μακροχρόνιες και ιστορικές»

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας προσκάλεσε τον Δ. Αβραμόπουλο να επισκεφθεί τη Σιβηρία εν’ όψει και των χειμερικών Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ ο Έλληνας υπουργός Άμυνας ανταπέδωσε την πρόσκληση στον Σ. Σοιγκού να επισκεφθεί την Ελλάδα το καλοκαίρι.

Πηγή: ant1iwo.com

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s