Γιατί να σας πιστέψουμε ποτέ ξάνα


γράφει η Εκάβη:

Αφορμή για το σημερινό μίσος μου προς όλους τους πολιτικούς το δημοσίευμα ενός άρθου που αναφέρει το πρόγραμμα του κ. Τσίπρα. Εκφράσεις προκατ, κατηγόρησε τον Χ και τον Ψ και σκιαγράφησε τους τρεις πυλώνες του κυβερνητικού του προγράμματος.

Όσο και να θέλουμε να πιστεύουμε, η αλήθεια είναι πως ποτέ μα ποτέ ένας πολιτικός  – οποιοσδήποτε και αν ήταν αυτός τα τελευταία 30 με 40 χρόνια – δεν ήταν αξιόπιστος (ταπεινή μου άποψη είναι βέβαια). Η μνήμη του Έλληνα είναι μικρή αλλά ευτυχώς η τεχνολογία του επιτρέπει να δει τα ψέματα ξανά και ξανά.

Δείτε όλη τη συνέντευξη του ΓΑΠ (παραγωγή 2009) εδώ και δείτε πόσες λέξεις μπορούν οι πολιτιικοί με μικρές αποκλίσεις να επαναλάβουν στα λεγόμενά τους.

Δείτε τι έλεγε ο Αντωνάκης προεκλογικά (παραγωγή Μάρτιος 2012)

Δείτε τώρα το σουξέ του PSI

Και το σόου συνεχίζεται

Παραβλέπουμε τον Άδωνι και κοιτάμε τα γεγονότα

Τα βίντεο δεν έχουν τέλος

Μετά απο τόσα που ακούσαμε όλα αυτά τα χρόνια, γιατί να πιστέψουμε; Μετά απο τόσες μπούρδες που ακούμε απο όλους, γιατί;

Να με συγχωρέσει ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ με το ανανεωτικό όνομα ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ που όλο με φέρνει στο μυαλό τη λέξη εκμέκ, αλλά δεν θα πάρω. Απο καταγγελία σε επαναδιαπραγμάτευση σε τι άλλο, κύριε Τσίπρα που απο ριζοσπαστικό κίνημα μου φόρεσες το ζιβάγκο και σαν Δόκτωρ Ζιβάγκο ακροβατείς μεταξύ Λάρα και Τόνια ενώ ο κόσμος γύρω σου καταρρέει;

(Δείτε το κάραδεξιό βίντεο εδώ για τα ‘λαθάκια’ του ΣΥΡΙΖΑ, με έναν ‘πιο γελοίο πεθαίνεις’ Άδωνι)

Δεν πρόσθεσα βίντεο με ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή. Γιατί; Χρειάζεται;

Το άρθρο στο elzoni.gr:

Σ. ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: «ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, ΣΤΗΝ ΑΠΛΗ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ»

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: «ΕΤΟΣ ΜΗΔΕΝ» ΤΟ 2014

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εθνικό σχέδιο για την αναπτυξιακή και παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου» τόνισε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Επίσης, πρόσθεσε ότι «εμείς -όπως λέει ο ποιητής- δεν “πορευόμαστε στο πουθενά για ένα μέλλον που ήταν χθες”. Αυτό το κάνει η συγκυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου -το κάνουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ», και υπογράμμισε ότι «η ανασυγκρότηση αυτού του τόπου από την καμένη γη του μνημονίου δεν είναι υπόθεση ενός κόμματος ή μιας κυβέρνησης. Είναι υπόθεση όλου του λαού. Καμία χώρα δεν ανοικοδομήθηκε μετά από πόλεμο χωρίς τη συστράτευση και τη συμβολή του λαού και των παραγωγικών δυνάμεών της, χωρίς την υπομονή και την επιμονή σύσσωμης της κοινωνίας».

«Έτος μηδέν» το 2014

«Το 2014 θα είναι το έτος μηδέν για την ανασυγκρότηση της Ελλάδας από τον λαό και την κυβέρνησή του- την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε ο κ. Τσίπρας και δεσμεύτηκε «για την άμεση προώθηση των τριών βασικών, προοδευτικών μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη ο τόπος:

α. Μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος: Για ένα απλό, διαφανές, σταθερό, δίκαιο και αποτελεσματικό πλαίσιο λειτουργίας και φορολογίας για τον ιδιωτικό τομέα.

β. Μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης: Για μια αντιγραφειοκρατική και αποτελεσματική δημόσια διοίκηση, αποκεντρωμένη και φιλική προς τον πολίτη και την παραγωγική ιδιωτική επιχειρηματικότητα, απογαλακτισμένη από την κομματική εξάρτηση, το ρουσφέτι και την αναξιοκρατία.

γ. Άνοιγμα των αγορών από τα καρτέλ της διαπλοκής, με σύγχρονη αντιολιγοπωλιακή νομοθεσία και μια πραγματικά ανεξάρτητη, ακηδεμόνευτη, πλήρως λειτουργική και θεσμικά ενισχυμένη Επιτροπή Ανταγωνισμού. Γιατί στην Ελλάδα την ιδιωτική πρωτοβουλία δεν την εκτοπίζει το κράτος και η δημόσια παρέμβαση, αλλά τα καρτέλ της διαπλοκής, τα οποία λειτουργούν σε καθεστώς απόλυτου προστατευτισμού από το πολιτικό κατεστημένο, νέμονται τα αναπτυξιακά κονδύλια, νοθεύουν τους κανόνες της αγοράς και αποτρέπουν τις παραγωγικές πρωτοβουλίες».

Επιπλέον, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως «θα είμαστε αρωγοί προς τους πραγματικούς επενδυτές, αλλά αμείλικτοι με τους αεριτζήδες, με όλους εκείνους που πλούτισαν και εξακολουθούν να πλουτίζουν σε συνεργασία με μέρος του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος. Οι όροι του παιχνιδιού είναι ξεκάθαροι: Ο δημόσιος, ο κοινωνικός και ο ιδιωτικός τομέας της οικονομίας θα συνυπάρχουν, με διακριτή και συμπληρωματική λειτουργία».

Επίσης, Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «προσπαθεί απεγνωσμένα να φιλοτεχνήσει ένα success story» για την οικονομική πολιτική της, τονίζοντας ότι αυτή η προσπάθεια «εκτός από την πραγματικότητα, προσκρούει, πλέον, στους πιο έγκυρους εγχώριους και διεθνείς οργανισμούς». Από την άλλη, πρόσθεσε, το δημόσιο χρέος, όχι μόνον δεν προσφέρεται ως success story, αλλά, αντίθετα, είναι το απόλυτο «disaster story» του μνημονίου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για διαγραφή μέρους της ονομαστικής αξίας του δημόσιου χρέους έχει δύο σημαντικές διαφορές από τις προτάσεις των εγχώριων και διεθνών επιστημονικών ιδρυμάτων και οργανισμών.

Πρώτον, συνδέει την αποπληρωμή του υπόλοιπου χρέους με ρήτρα ανάπτυξης, και δεύτερον, θέτει ως απολύτως αναγκαία συνθήκη την άμεση κατάργηση της λιτότητας και την αναδιανομή εισοδημάτων και πλούτου, στο πλαίσιο του εθνικού σχεδίου για την αναπτυξιακή και παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου.

Σχετικά με το πρωτογενές πλεόνασμα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι «η τρόικα ψάχνει τρόπο να αποδείξει στους Ευρωπαίους πολίτες πως η λιτότητα στην Ελλάδα αποδίδει».

Αναφερόμενος στον προϋπολογισμό του 2014 ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως πρόκειται για έναν συμφωνημένα εικονικό προϋπολογισμό, έναν «προϋπολογισμό για λίγο» και με «ουρά», αφού, όπως εξήγησε, θα αναθεωρηθεί πολύ σύντομα, αφού πάει μαζί με το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα 2014-17.

Οι τρεις πυλώνες του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ

Σχετικά με το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως «εγγυάται τόσο τη συντεταγμένη και κοινωνικά δίκαιη έξοδο από την κρίση, όσο και την αναπτυξιακή και παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου».

Ειδικότερα, το πρόγραμμα, έχει τρεις αμοιβαία ενισχυόμενους πυλώνες:

Ο πρώτος πυλώνας είναι η σταθεροποίηση της οικονομίας με κοινωνικά δίκαιο και οικονομικά βιώσιμο πρωτογενές πλεόνασμα. «Θα το πετύχουμε με τη σημαντική αύξηση των δημόσιων εσόδων από δύο κύριες πηγές: πρώτον, τη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος, έτσι ώστε να φορολογηθούν τα υψηλά εισοδήματα και ο μεγάλος πλούτος και να περιοριστούν η φοροδιαφυγή και η φοροαποφυγή, και δεύτερον, την πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων και τσιγάρων, όπως και των πλαστών και εικονικών τιμολογίων».

Επίσης, ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα θέσει υπό δημόσιο και κοινωνικό έλεγχο όλες τις τράπεζες που ανακεφαλαιοποιούνται με δανεικό δημόσιο χρήμα, θα προωθήσει τη «νέα σεισάχθεια», δηλαδή το «κούρεμα» στις οφειλές των δανειοληπτών, ώστε να αυξηθεί το διαθέσιμο εισόδημα και η καταναλωτική ικανότητά τους, και θα τονώσει την εσωτερική ζήτηση, σταματώντας την ελεύθερη πτώση των μισθών, των συντάξεων και της εφάπαξ παροχής στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.

Ο δεύτερος πυλώνας είναι η αποτελεσματική αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Όπως, σημείωσε ο κ. Τσίπρας, «στην κατεύθυνση αυτή, έχουμε επεξεργαστεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα άμεσων παρεμβάσεων έκτακτης ανάγκης για να υψώσουμε αμέσως ασπίδα προστασίας για τα πιο ευάλωτα κοινωνικά στρώματα».

Ο τρίτος πυλώνας είναι η ανασυγκρότηση της παραγωγικής βάσης της οικονομίας, που θα αναδεικνύει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ελληνικής οικονομίας, όπως ο ποιοτικός τουρισμός (θεματικός, εναλλακτικός), η ελληνική διατροφή (αγροτοδιατροφική έρευνα και παραγωγή) και οι εναλλακτικές μορφές ενέργειας.

Η απάντηση από την ΝΔ

Σχολιάζοντας την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και ειδικότερα τη δέσμευση για «αντικατάσταση των μνημονίων της λιτότητας που βυθίζουν τη χώρα 3 χρόνια τώρα», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της ΝΔ Σίμος Κεδίκογλου παρατήρησε πως «από το σκίσιμο και την καταγγελία του Μνημονίου, ο κ. Τσίπρας σήμερα μιλά για απλή αντικατάστασή του».

Επιπλέον, ανέφερε ότι «είναι βέβαιο ότι αυτή η νέα θέση του ΣΥΡΙΖΑ χαροποιεί ιδιαίτερα τον κ. Λαφαζάνη και τις συνιστώσες του».

ΚΚΕ: Στην ίδια αντιλαϊκή όχθη με τη συγκυβέρνηση βρίσκεται ο Αλ. Τσίπρας

«Μετά τις εξετάσεις τύπου Τέξας, ο Αλ. Τσίπρας αντιγράφει τις προτάσεις του Γ. Παπανδρέου για την καπιταλιστική ανάπτυξη, αποδεικνύοντας ότι βρίσκεται στην ίδια αντιλαϊκή όχθη με τη συγκυβέρνηση», σχολίασε το ΚΚΕ.

Πρόσθεσε επίσης ότι «οι αναφορές για επενδύσεις στην καινοτομία και τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, για ιδιωτικοποιήσεις, που τις βαφτίζει συμπράξεις, οι προτροπές στους μεγαλοεπιχειρηματίες να βγάλουν κέρδη με “κοινωνική και οικολογική ευαισθησία”, θυμίζουν όλο και περισσότερο μέρες παλιού ΠΑΣΟΚ».

«Μετά το σεργιάνι στα διάφορα ινστιτούτα, ο ΣΥΡΙΖΑ ξαναδίνει διαπιστευτήρια στο κεφάλαιο, ότι μπορεί να διαχειριστεί τα κέρδη και τα συμφέροντά του, χειραγωγώντας τον λαό με υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s