ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΡΑΠΕΖΑΣ FBB: Ελεύθερος με όρους ο Β. Ρέστης


Αποφυλακίσθηκε χθες με την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης κάθε 1η και 16η του μήνα σε αστυνομικό τμήμα ο εφοπλιστής και επιχειρηματίας Βίκτωρας Ρέστης, ο οποίος είχε προφυλακιστεί πριν από 4 μήνες κατηγορούμενος σε βαθμό κακουργήματος για υπεξαίρεση 5,8 εκατ. ευρώ και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, που αφορά το σκάνδαλο με τα επισφαλή δάνεια της τράπεζας FBB.

Ο Β. Ρέστης είχε προφυλακιστεί πριν από 4 μήνες

Ο Β. Ρέστης είχε προφυλακιστεί πριν από 4 μήνες

Εναντίον του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από την ανακρίτρια διαφθοράς Ρέα Κατσίβελη που βασίστηκε σε πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος και σε πόρισμα του προέδρου της αρχής για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, αντεισαγγελέα ΑΠ Π. Νικολούδη, ο οποίος συνεχίζει τις έρευνες προκειμένου να ανακαλύψει το ύψος των επισφαλών δανειοδοτήσεων από την τράπεζα FBB, που εκτιμάται ότι ανέρχονται σε 524 εκατομμύρια ευρώ, όσο ήταν και το παθητικό της τράπεζας, που μεταβιβάστηκε στην Εθνική Τράπεζα.

Ο επιχειρηματίας αποφυλακίστηκε με διάταξη της ανακρίτριας και του εισαγγελέα Κ. Σπηλιόπουλου, καθώς κρίθηκε ότι έχει προβεί σε ενέργειες που αποσκοπούν στην άρση των συνεπειών των πράξεών του, επιστρέφοντας μέχρι τώρα 22.625.333€ και 1.179$.

 

ethnos

Μια σκέψη σχετικά μέ το “ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΡΑΠΕΖΑΣ FBB: Ελεύθερος με όρους ο Β. Ρέστης

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s