Το βρώμικο παιχνίδι Τρόικας – Κυβέρνησης για τους πλειστηριασμούς – 30 δισ. κερδοσκοπία στην πλάτη του Λαού


Πέντε ιδιωτικά funds βρίσκονται ήδη στην Αθήνα και αγοράζουν από τις τράπεζες κόκκινα δάνεια στο 10% της αξίας τους.


Υπολογίζεται ότι από το κερδοσκοπικό αυτό παιχνίδι, οι διεθνείς τοκογλύφοι θα κερδίσουν μέχρι το 2020 πάνω από 30 δισ. ευρώ.


Στο κόλπο αυτό περιλαμβάνονται οι πλειστηριασμοί. Οι τοκογλύφοι σε συνεργασία με την Τρόικα απαιτούν την άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών για να μπορούν να εκβιάζουν τους
δανειολήπτες.

Αγοράζουν π.χ ένα στεγαστικό δάνειο 100 χιλιάδων ευρώ στο 10% της αξίας του και με την απειλή του πλειστηριασμού θα εισπράττουν τουλάχιστον το 50% του δανείου. Άρα, θα κερδίζουν 40.000 ευρώ ακόμα και από ένα δυαράκι στη Δραπετσώνα.

Η συγκυβέρνηση γνωρίζει τη ληστεία των τοκογλύφων που θα υλοποιηθεί με την αμέριστη βοήθεια των τροϊκανών αλλά στην ουσία δεν αντιδρά. Προσπαθεί να επιτύχει ένα μικρό δωράκι από τηνΤρόϊκα, όχι για να σώσει τους πολίτες της αλλά για να ξεγελάσει τους βουλευτές της πολλοί από τους οποίους απειλούν να μην ψηφίσουν την άρση των πλειστηριασμών. Φωνάζουν ότι «καλύτερα να σας ρίξουμε».

Οι πολίτες πρέπει να ξυπνήσουν και να πιέσουν τους βουλευτές τους να μην δεχτούν την άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών. Αν μείνουν αδρανείς μέχρι το 2020, χιλιάδες συμπολίτες μας θα έχουν χάσει την πρώτη τους κατοικία…

ioablognews

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s