350.000 μικρομεσαίοι χωρίς περίθαλψη


«350.000 μικρομεσαίοι επιχειρηματίες βρίσκονται εκτός ασφαλιστικού συστήματος και δεν μπορούν να εμβολιάσουν τα παιδιά τους». Την σοκαριστική αυτή διαπίστωση έκανε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ Κων. Μίχαλο.

Ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος στο ασφαλιστικό πρόβλημα, το χαρακτήρισε βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας και πρότεινε για τους ασφαλισμένους στον ΟΑΕΕ μια ρύθμιση που θα προβλέπει την κεφαλαιοποίηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, υιοθετώντας τις προτάσεις που ήδη έχει υποβάλει η ΚΕΕ και το ΕΒΕΑ.

Όσον αφορά το θέμα των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι αποτελεί «κόκκινη γραμμή», την οποία αν δε θέσει η κυβέρνηση, θα πρέπει να τη θέσει η ίδια η κοινωνία. Αναφερόμενος στην τροπολογία που κατέθεσε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στη Βουλή για το ζήτημα, είπε ότι αναδεικνύει και μια άλλη παράμετρο, αυτήν της μεταβίβασης των κόκκινων δανείων σε κερδοσκοπικούς οργανισμούς. Τέλος, κάλεσε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό να λάβει θέση στη Βουλή για το θέμα και κατέληξε λέγοντας ότι είναι χαρούμενος που βρίσκει υποστηρικτές στο χώρο των μικρομεσαίων, ελπίζοντας ότι το ίδιο θα συμβεί και στο σύνολο της κοινωνίας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s