Κυβέρνηση: Δηλώστε στους Δήμους σπίτια, που δεν έχουν ρεύμα


Η ΔΕΗ θα επανασυνδέσει την παροχή, διαβεβαιώνει το Μαξίμου

Έκκληση στους πολίτες να δηλώνουν στους Δήμους περιπτώσεις οικογενειών, που δεν έχουν ρεύμα, κάνει η κυβέρνηση.

Σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, συζητήθηκαν αναλυτικά τα τελευταία τραγικά περιστατικά στη Θεσσαλονίκη και η κυβέρνηση αναλαμβάνει πρωτοβουλία, με στόχο να λυθεί το πρόβλημα. Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό, Γιάννη Μανιάτη, οι τοπικές αρχές θα πρέπει να ενημερώνουν άμεσα τη ΔΕΗ για τις περιπτώσεις εκείνες των οικογενειών, που πραγματικά δεν μπορούν να αποπληρώσουν, και η ΔΕΗ θα επαναφέρει το ρεύμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όσοι δεν έχουν ρεύμα θα παίρνουν από το Δήμο μία πιστοποίηση ότι είναι άποροι, προκειμένου η ΔΕΗ να τους επανασυνδέει την παροχή.

Πάντως, για να λειτουργήσει το σύστημα, θα πρέπει να υπάρξει ανταπόκριση από το μηχανογραφικό της ΔΕΗ, το οποίο μέχρι τη Δευτέρα βρίσκεται σε διαδικασία αναβάθμισης και δεν λειτουργεί.

Bloomberg: Οι Έλληνες κλέβουν ρεύμα για να επιβιώσουν

Στις επανασυνδέσεις ρεύματος στην Ελλάδα από πολίτες, ένα θέμα που έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις, αναφέρεται σε εκτενές του άρθρο το Bloomberg, με αφορμή το θάνατο της 13χρονης στη Θεσσαλονίκη, η οποία πέθανε από εισπνοή δηλητηριωδών αερίων από μαγκάλι, που είχε ανάψει η μητέρα της στο – χωρίς ρεύμα – σπίτι τους. Μάλιστα, το πρακτορείο τονίζει ότι δεν έχουν άλλη επιλογή και οι Έλληνες κλέβουν ρεύμα.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, η απώλεια της ηλεκτρικής ενέργειας είναι μια ακόμα δυσκολία, που αντιμετωπίζουν οι άνεργοι στην Ελλάδα, οι οποίοι ανέρχονται πλέον σε 1,37 εκατ. άτομα.

news

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s