Όσο λέμε «όχι» στον Σόρος υπάρχει ελπίδα


Πριν από περίπου δύο εβδομάδες, τα σχολεία στη Νάουσα έκλεισαν εξαιτίας της έλλειψης θέρμανσης. Ο κίνδυνος να επαναληφθεί κάτι τέτοιο είναι ορατός.

Παρόλα αυτά, οι σύλλογοι γονέων απορρίπτουν την προσφορά του Τζορτζ Σόρος, το ίδρυμα του οποίου κάνει δωρεά το πετρέλαιο προκειμένου να συνεχιστούν απρόσκοπτα τα μαθήματα.

Οπως εξήγησε ο δήμαρχος Νάουσας, Τάσος Καραμπατζός, η δωρεά του ιδρύματος αφορά κι άλλα σχολεία στην Ελλάδα. Ομως, στη γενική συνέλευση των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων της περιοχής αποφασίστηκε να μην γίνει δεκτή η δωρεά, παρά τον κίνδυνο να παγώσουν ξανά οι μαθητές. Επιχείρημά τους το γεγονός ότι είναι ευθύνη του κράτους η συντήρηση των σχολείων, αλλά και οι υποψίες για κίνηση με υστεροβουλία όπως λένε.

«Καταρχήν μας προκάλεσαν εύλογες υποψίες οι λόγοι για τους οποίος ο φιλάνθρωπος αυτός μεγιστάνας σκέφτηκε ξαφνικά το πρόβλημα των σχολείων της Νάουσας. Δεν μας πείθει ότι η προσφορά του είναι ανιδιοτελής. Είμαστε βέβαιοι ότι από αυτή την ‘ευεργεσία’ ο κ. Σόρος αναμένει ανταλλάγματα και δεν θέλουμε τα σχολεία των παιδιών μας να μπουν σ’ αυτό το παιχνίδι», δήλωσε ο πρόεδρος των συλλόγων, Μανώλης Γαλίτης στην «Μακεδονία».
Βέβαια, σύμφωνα με τον δήμαρχο, η απόφαση των συλλόγων δεν είναι δεσμευτική και τις επόμενες μέρες αναμένεται να παραληφθεί το πετρέλαιο και να διανεμηθεί στα σχολεία.
Μπορεί να δίνει πετρέλαιο στα σχολεία… θέλει όμως τον ελληνικό ορυκτό πλούτο

Μέσω του Spiegel πρίν από λίγο καιρό, ο Τζόρτζ Σόρος όμως έδινε τις συμβουλές του για γρήγορη ανάκαμψη της Ελλάδας, που κατά τη γνώμη του προϋποθέτει κούρεμα του ελληνικού χρέους. «Όλοι ξέρουν ότι το χρέος της χώρας δεν μπορεί να αποπληρωθεί. Γνωρίζω από συζητήσεις ότι οι ιδιώτες επενδυτές θα επιστρέψουν στη χώρα εάν υπάρξει κούρεμα του επίσημου τομέα και εφ’όσον η Αθήνα πληροί τους όρους της τρόικας.

Με αυτό τον τρόπο, η Ελλάδα θα μπορούσε να ανακάμψει γρήγορα. Ο επίσημος τομέας δεν μπορεί σήμερα να διαγράψει τα χρέη αυτά, διότι αυτό θα παραβίαζε μια σειρά από ταμπού, ειδικά για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Πρέπει να βρεθεί ένας άλλος τρόπος που να εγγυώνται την αποπληρωμή των δανείων» και εννοεί φυσικά την έκδοση του ομολόγου με την παροχή ως εγγυήσεων των πωλήσεων από τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων που έχουν ανιχνευθεί στην χώρα.

Εμείς θα βγάζουμε ενέργεια, θα μεταφέρουμε αυτήν και την ενέργεια του Ισραήλ, το Ισραήλ θα παίρνει τα λεφτάκια του και οι τοκογλύφοι τύπου Σόρος θα παίρνουν τα δικά τους λεφτάκια. Με αυτό τον τρόπο θα “κλαπούν” από τον ελληνικό λαό οι φυσικοί του πόροι, όχι μόνον τώρα αλλά για τις επόμενες δεκαετίες. Οπότε λίγο… ακριβά θα μας πάει το πετρέλαιο του Τζόρτζ Σόρος για τα σχολεία της Νάουσσας.

Πόδι και στον… Δήμο Αθηναίων

Ο Δήμος Αθηναίων αποδέχθηκε πρόσφατα την προσφορά-δωρεά, ύψους 700.000 ευρώ, του ιδρύματος Σόρος. Με την προσφορά αυτή θα ανακαινιστεί και θα αναδιαμορφωθεί το κτίριο του παλαιού Φρουραρχείου στο σταθμό Λαρίσης, ώστε να λειτουργήσει περισσότερο αποτελεσματικά ο κόμβος αλληλοβοήθειας του Δήμου. Πρόκειται για τις κοινωνικές υπηρεσίες προς τους αναξιοπαθούντες λόγω κρίσης κατοίκους της πόλης.

Εκεί, όπως υπογράμμισε ο κ. Καμίνης, πρόκειται να εγκατασταθούν και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, ώστε να συντονιστούν οι δραστηριότητες τους. ΜΚΟ, Σόρος, Καμίνης, όλα ταιριάζουν ακριβώς σε αυτό το πάζλ “κοινωνικής πολιτικής” και επιρροής. Λέτε να είναι τόσο καλός άνθρωπος ο Σόρος που να βοηθά όλους τους αναξιοπαθούντες όλου του κόσμου; Γιατί κάποιοι έλεγαν ότι οι ΜΚΟ που θα στεγαστούν σε αυτό το κτήριο, είναι ΜΚΟ που στην συντριπτική τους πλειοψηφία ασχολούνται με τους λαθρομετανάστες και τα προβληματά τους. Και ότι ο “συντονισμός” τους, αποτελεί το πρώτο βήμα για την δημιουργία ισχυρών πόλων-κοινοτήτων λαθρομεταναστών, που θα πιέσουν για ζητήματα όπως η παροχή ψήφου. Περίπτωση που καθόλου δεν “χαλάει” προοδευτικούς τύπους όπως ο Δήμαρχος Αθηναίων.

Άλλες… φιλανθρωπίες του

Ο πολύ-δισεκατομμυριούχος Τζορτζ Σόρος που χρηματοδοτεί «προοδευτικές ιδεολογίες» δεν κρύβει ότι επιδιώκει και την αποποινικοποίηση των ναρκωτικών.
Ο Σόρος υποστήριξε με εξαιρετική θέρμη και την «ανεξαρτησία» του Κοσσόβου στην περιοχή του οποίου παρατηρείται μεγάλη αύξηση στην κυκλοφορία των ναρκωτικών.

Επίσης έχουν αναφερθεί περίεργες σχέσεις ανάμεσα σε «υποστηρικτικές της Δημοκρατίας» δυτικές μη-κυβερνητικές οργανώσεις και στο εμπόριο ναρκωτικών του Κοσσόβου.
Η οργάνωση του Σόρος Open Society Institute (OSI) με την υποστήριξη του Radio Free Europe/Radio Liberty αλλά και της Μαντλίν Ολμπράϊτ, βοήθησε τον Χασίμ Θάτσι να γίνει από τρομοκράτης και έμπορος όπλων και ναρκωτικών, ηγέτης του Κοσσόβου. Καθοριστικός σύμφωνα με αρκετές πηγές ήταν και ο ρόλος χρηματοδοτούμενων από τον Σόρος ΜΚΟ, στην “πορτοκαλί επανάσταση” στην Ουκρανία πρίν από αρκετά χρόνια.

Υπάρχει ακόμη ελπίδα

Το γεγονός ότι σήμερα υπάρχουν ακόμη άνθρωποι στην Ελλάδα, οι οποίοι αντιστέκονται στην δύναμη του χρήματος του Τζόρτζ Σόρος και των ομοίων του. Πόσο μάλιστα όταν αυτοί είναι γονείς, οι οποίοι ανησυχούν διπλά για την υγεία των παιδιών τους. Φυσικά πάντοτε θα υπάρχουν οι πολιτικοί, όπως ο Δήμαρχος, οι οποίοι δεν μπορούν να κατανοήσουν τους λόγους που μπορούν να οδηγήσουν κάποιον στο να … αρνηθεί ζεστό χρήμα που του προσφέρεται. Όσο όμως υπάρχουν οι πρώτοι, υπάρχει ελπίδα. Υπάρχει ελπίδα η οποία μπορεί να μας τραβήξει μπροστά.

Γιατί σήμερα ο μεγαλύτερος αγώνας που δίνεται είναι εναντίον αυτών που νομίζουν ότι μπορούν με το χρήμα να καταφέρουν τα πάντα. Που νομίζουν ότι αρκούν οι επιταγές τους, για να υποδουλωθούμε όλοι στα σχέδια που έχουν για διαμόρφωση του κόσμου στο μέλλον. Σχέδια τα οποία φυσικά εξασφαλίζουν την δική τους οικονομική επικυριαρχία για πάντα. Από εκεί και πέρα υπάρχουν πολλά που μπορούν να ειπωθούν γι’ αυτά τα σχέδια και ήδη υπάρχουν πολλές αναλύσεις. Ένα όμως είναι σίγουρο. Ότι σε αυτά τα σχέδια δεν υπάρχει χώρος για ομοιογενείς εθνικά ομάδες. Γιατί αυτές αντιστέκονται. Όπως αντιστέκονται και οι γονείς των σχολείων της Νάουσας που παίρνουν τέτοιου είδους αποφάσεις.

Φανταστείτε αν είχαν και την συμπαράσταση της πολιτείας που θα μπορούσαν να φτάσουν, τι θα μπορούσαν να κάνουν για να ανατρέψουν τα σχέδια των τοκογλύφων, που συμπεριφέρονται στους Έλληνες λες και είναι ιθαγενείς και προσπαθούν να τους θαμπώσουν με καθρεφτάκια και μπιχλιμπίδια. Γιατί τα “πετρέλαια” του Σόρος ακριβώς αυτό τον ρόλο έχουν. Θέλουν να μας κάνουν να εμπιστευτούμε τους “καλόβολους” μεγιστάνες και να σταματήσουμε να αμφιβάλλουμε για τις προθέσεις τους.

Δημήτρης Παπαγεωργίου / elora.gr

freepen

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s