«Προκάτ» δηλώσεις στην εφορία για μισθωτούς και συνταξιούχους


«Μπλόκο» σε κρυφά εισοδήματα από δεύτερη δουλειά ή σύνταξη στήνει το υπουργείο Οικονομικών μέσω των προσυμπληρωμένων φορολογικών δηλώσεων του 2014.

Σύμφωνα με το «Έθνος», η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα βάζει στο ηλεκτρονικό σύστημα Taxisnet «προκάτ» δηλώσεις σε όλους τους συνταξιούχους και τους μισθωτούς, τόσο του Δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα, ακόμη και στους «μισθωτούς» οι οποίοι αμείβονται με μπλοκάκια.

Ουσιαστικά είτε μέσω της μισθοδοσίας του Δημοσίου, είτε μέσω των Ταμείων, αλλά και μέσω των εταιρειών του ιδιωτικού τομέα το υπουργείο Οικονομικών γνωρίζει τις αμοιβές που παίρνουν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι.

Έτσι στο taxisnet θα εμφανίζονται για κάθε μισθωτό και συνταξιούχο «προκάτ» δηλώσεις εισοδήματος.

Ο στόχος είναι να «πιαστούν» όσοι έχουν κρυφά εισοδήματα που δεν δηλώνουν ή όσοι δεν δηλώνουν το σύνολο των εισοδημάτων τους.

Υπάρχουν ακόμη και συνταξιούχοι, σύμφωνα με την εφημερίδα, που δεν δηλώνουν τη σύνταξη στο σύνολό της ή ένα μέρος από αυτή. Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι υπολογίζονται σε 400.000 οι φορολογούμενοι μισθωτοί και συνταξιούχοι που δεν δηλώνουν το σύνολο των εισοδημάτων τους.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s