Πώς ένας 28χρονος, που δεν έχει τελειώσει το λύκειο, πούλησε δύο startup έναντι 170 εκατ. δολ.


Σε λιγότερο από  δύο χρόνια, ο Eduardo Vivas πούλησε δύο startup επιχειρήσεις έναντι 170 εκατομμυρίων δολαρίων. Το ενδιαφέρον είναι ότι ο εκατομμυριούχος- πλέον- Vivas είναι μόνο 28 χρονών, ενώ δεν έχει καν τελειώσει το λύκειο.

Οπως μεταδίδει το Business Insider, η LinkedIn ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι αγόρασε μία νέα startup, με την επωνυμία Bright.com, έναντι 120 εκατομμυρίων δολαρίων.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εξαγορά της Linkedln. Το Bright.com είναι ένα ειδικό λογισμικό που αναλύει βιογραφικά και νέες θέσεις εργασίας ώστε οι ενδιαφερόμενοι να βρουν τη δουλειά που τους ταιριάζει.’Η όπως λέει ο Vistas “το να βρεις πλέον δουλειά θα είναι ευκολότερο από τη διάσπαση του ατόμου”.

Επρόκειτο για τη δεύτερη συνεχόμενη επιτυχία του Vivas, ο οποίος το 2012 είχε πουλήσει μία παλαιότερη startup, την Social Hour, για 51, 5 εκατομμύρια δολάρια στην εταιρεία mobile gaming PlayPhone.

O Vivas δεν έφθασε μέχρι εδώ μόνος του. Ιδρυσε την Bright.com με έναν άλλον…κατά συρροή δημιουργό τεχνολογικών startup, τον Steve Goodman. (O Goodman έχει ιδρύσει την PacketTrap, την οποία εξαγόρασε η Quest Software και τη  Lasso Logic την οποία εξαγόρασε η SonicWALL –Αμφότερες ανήκουν πλέον στη  Dell- καθώς και την Learning Productions την οποία εξαγόρασε η  SkillSoft).

O Vivas ίδρυσε τη Social Hour με τον Adam Foroughi, ο οποίος δουλεύει ήδη την επόμενη startup, την Applovin.com.

Ο Vivas και ο Goodman συγκέντρωσαν 20 εκατομμύρια δολάρια από  venture επενδύσεις και μετέτρεψαν την Bright σε μία εταιρεία με 30 εργαζόμενους, συμπεριλαμβανομένων “πυρηνικούς φυσικούς, αστροφυσικούς, γεωφυσικούς, νευρολόγους, οργανωτικούς ψυχολόγους, δασκάλους”, όπως έγραψε ο Vivas στο τελευταίο blog του στο Bright.com.

Πολλοί από αυτούς θα εργάζονται πλέον στην Linkedln, όπως ανέφερε η εταιρεία, ενώ το bright.com θα τεθεί σε εφαρμογή στις 28 Φεβρουαρίου.

Ωστόσο, δεν κατέστη σαφές εάν ο Vivas θα  ενταχθεί κι αυτός στο δυναμικό της LinkedIn, ή θα ξεκινήσει μία νέα startup, τη δουλειά, μία δουλειά για την οποία, όπως φαίνεται, έχει γεννηθεί να κάνει.

newmoney

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s