Πανελλήνιες 2014: Όλες οι αλλαγές και οι σχολές που καταργούνται


Μεγάλες οι αλλαγές για τους υποψηφίους των Πανελληνίων εξετάσεων 2014, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας.

Αρχικά, μέσω των Πανελληνίων εξετάσεων 2014 πρόκειται να θα εισαχθούν περισσότεροι υποψήφιοι στις σχολές θετικού ενδιαφέροντος, καθώς ανοίγουν γι’ αυτούς περισσότερες θέσεις.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, μια σημαντική αλλαγή είναι ότι δε θα ισχύει για τις Πανελλήνιες 2014 η βάση του 10, ενώ αντίθετα θα ισχύσει το σύστημα του 10%, με βάση το οποίο υποψήφιοι θα είναι όσοι εξετάστηκαν στις Πανελλαδικές του 2013, διατηρώντας τον περσινό τους βαθμό και φτιάχνοντας κατευθείαν το μηχανογραφικό τους δελτίο, χωρίς να κάνουν αίτηση.

Για εκείνους, που επιθυμούν να εισαχθούν στις σχολές ΤΕΦΑΑ, πέρα από τις Πανελλήνιες εξετάσεις θα κληθούν να διαγωνιστούν και σε πρακτικές δοκιμασίες, ενώ εκείνοι, που διατηρούν το 10% μπορούν να κρατήσουν τις περσινές τους επιδόσεις.

Μια μεγάλη αλλαγή στις Πανελλήνιες 2014, που προβλέπεται για όσους θέλουν να εισαχθούν σε σχολές Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών συστημάτων είναι ότι δε θα μπορούν να εξεταστούν στο ειδικό μάθημα «Ελεύθερο και Γραμμικό σχέδιο».

Τέλος, για τους μαθητές της Α Λυκείου, οι οποίοι θα εξεταστούν με το νέο σύστημα μέσω της Τράπεζας Θεμάτων, θα ξεκινήσουν τις εξετάσεις τους 20 μέρες νωρίτερα.

Οι σχολές που βγαίνουν εκτός μηχανογραφικού

Σύμφωνα με υπουργική απόφαση καταργούνται οι Αστυνομικές Σχολές, Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας και Αστυφυλάκων, ενώ η Σχολή Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας (ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ) θα δεχτεί υποψηφίους (που είναι ήδη Πυροσβέστες) των πανελληνίων εξετάσεων του 2014.

Ως προς τις Στρατιωτικές Σχολές, για το νέο ακαδημαϊκό έτος 2014-2015 δε θα υπάρχουν στο μηχανογραφικό η Στρατιωτική Σχολή Ιπταμένων Ραδιοναυτίλων (ΣΙΡ) καθώς και το τμήμα Ελεγκτών Αεράμυνας της Σχολής Ικάρων.

Ωστόσο, για τις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, τις Σχολές της Ακαδημίας του Εμπορικού Ναυτικού οι υποψήφιοι πρέπει να υποβάλουν αίτηση απευθείας στο Στρατό, στην Αστυνομία ή το Εμπορικό Ναυτικό σε χρονικό διάστημα, που θα ορίζεται στις προκηρύξεις που θα εκδώσουν τα αρμόδια Υπουργεία, καθώς δε θα μπορούν να εισαχθούν μέσω των Πανελληνίων εξετάσεων 2014.

 

pontos-news

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s