Στην Ελλάδα του «success-story» o αριθμός των εγκαταλελειμμένων παιδιών και μωρών αυξάνεται


ΠΑΙΔΙΑΣε δημοσίευμα της Παρασκευής η εφημερίδα Washington Post αναφέρει πως ο αριθμός των εγκαταλελειμμένων παιδιών και μωρών στην Ελλάδα έχει αυξηθεί πάρα πολύ.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Στην αρχή υπήρξε αύξηση των άστεγων. Μετά, ήρθε η έκρηξη στον αριθμών των αυτοκτονιών. Τώρα, τέσσερα χρόνια μετά και αφού η Ελλάδα εξακολουθεί να υποφέρει από την οικονομική κρίση, οι νέοι Έλληνες αντιμετωπίζουν τα προβλήματα μιας ρημαγμένης κοινωνίας.» Πολλοί αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα παιδιά τους, λίγο καιρό μετά τη γέννηση τους, έξω από εκκλησίες, κλινικές και ιδρύματα.

Πριν από λίγες μέρες, ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε πως σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία ο αριθμός των εγκαταλελειμμένων νεογέννητων έχει αυξηθεί κατά 336%. Ταυτόχρονα τα τέσσερα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας παρουσίασαν παρόμοια στοιχεία.

Επίσης, τα ορφανοτροφεία και τα φιλανθρωπικά κέντρα φιλοξενούν πολλά ανεπιθύμητα παιδιά, τα οποία όμως δυστυχώς λόγω των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν δεν μπορούν αν παρέχουν τα βασικά σε όλα τα παιδιά.

Ο κ. Στέλιος Σιφνιός, διευθυντής του Παιδικού Χωριού SOS, δήλωσε στην εφημερίδα «Είναι η πιο τραγική ανθρώπινη συνέπεια που έχει η οικονομική κρίση. Είναι επιτακτική η ανάγκη να λάβουμε τα αρμόδια μέτρα. Εδώ μιλάμε για παιδιά, όχι για αυτοκίνητα.»

Από την πλευρά του ο Κώστας Γιαννόπουλος, ο ιδρυτή του Χαμόγελου του Παιδιού, δήλωσε «Το ερώτημα είναι πόσες οικογένειες αντέχουν ακόμη- αν υπάρχουν. Τις προάλλες, συνάντησα μια γυναίκα που έχει 9 παιδιά και με εκλιπαρούσε να τα πάρω όλα γιατί δεν μπορεί πλέον να καλύψει τις βασικές τις ανάγκες». Το δημοσίευμα καταλήγει ότι είναι επιτακτική η ανάγκη να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα

en-olympo

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s