Tι είναι το αζωδικαρβοναμίδιο που βρίσκεται στα χαλάκια για γιόκγα και στα φαγητά μας;


Παραδοχή χρήσης πρόσθετων από τα κινεζικά Starbucks

 Τα Starbucks στην Κίνα έχουν παραδεχτεί την χρήση αζοδικαρβοναμιδίου, μια χημική ουσία που χρησιμοποιείται συχνά στις σόλες των υποδημάτων και στα χαλάκια για γιόγκα, στα προϊόντα κέικ, ανέφερε η Beijing Times την Τρίτη.

Η παγκόσμια αλυσίδα καφέ απάντησε με τον ισχυρισμό ότι η πρακτική αυτή είναι σύμφωνη με τους νόμους της ασφάλειας των τροφίμων της Κίνας.

Η ανακοίνωση ήρθε αφότου η Subway, μια αλυσίδα fast food αναφέρθηκε να έχει χρησιμοποιήσει το αμφιλεγόμενο πρόσθετο σε ψωμί για την αγορά της Βόρειας Αμερικής.

Τη Δευτέρα, η Subway και η McDonald’s αρνήθηκαν την χρήση αυτής της τροφικής ουσίας στην αγορά της Κίνας. 

Την περασμένη εβδομάδα, η Subway των ΗΠΑ ανακοίνωνε ότι θα καταργήσει την χρήση αυτής της ουσίας στα ψωμιά της μετά από την δημόσια κατακραυγή των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Το αζωδικαρβοναμίδιο χρησιμοποιείται συχνά στα αφρώδη πλαστικά. Και επίσης είναι ένα πρόσθετο τροφίμων για την λεύκανση του αλευριού και την ενίσχυση της ζύμης.

Πολλές χώρες και περιοχές, όπως η Σιγκαπούρη, η Αυστραλία, η Ιαπωνία και η ΕΕ, έχουν απαγορεύσει τη χρήση του αζωδικαρβοναμιδίου στα τρόφιμα, διότι μπορεί να παράγει καρκινογόνες ουσίες όταν ψήνεται, αλλά επιτρέπεται στην παραγωγή τροφίμων υπό ειδικές συνθήκες στις ΗΠΑ, τη Βραζιλία, τον Καναδά και την Κίνα.

greek

σχόλιο Freedom Brake: Δείτε τι είναι το αζωδικαρβοναμίδιο.

ΛΕΥΚΑΝΤΙΚΗ ΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΕ ΑΦΡΩΔΗ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΟΠΩΣ ΧΑΛΑΚΙΑ ΓΙΑ ΓΙΟΓΚΑ ΚΑΙ ΣΟΛΕΣ ΠΑΠΟΥΤΣΙΩΝ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ MCRIB ΤΩΝ MC DONALD ‘S

Πηγή Αθέατη γνώση: Το γεγονός ότι τα περισσότερα φαστ φουντ δεν είναι μια έξυπνη, υγιεινή επιλογή διατροφής είναι καλά τεκμηριωμένο.

Πάρτε για παράδειγμα το McRib σάντουιτς από τα McDonald ‘s. Λαμβάνοντας υπόψη τα συστατικά του, είναι θετικό το γεγονός ότι η αλυσίδα fast food το προσφέρει ορισμένες φορές.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του εστιατορίου, εδώ είναι μόνο τρία από τα 70 χημικά συστατικά που περιέχει το σάντουιτς: αζωδικαρβοαμιδίο, θειικό αμμώνιο και πολυσορβικό 80.

Ασφυκτικά γεμάτο από χημικές ουσίες …

«Αυτά τα συστατικά είναι σε αρκετά μικρές ποσότητες, αλλά είναι ακόμα λίγο ανησυχητικό να γνωρίζουμε ότι, για παράδειγμα, το αζωδικαρβοναμίδιο, είναι ένα άλευρο-λευκαντικός παράγοντας που συχνά χρησιμοποιείται στην παρασκευή αφρώδους πλαστικού όπως σε χαλάκια γυμναστικής και για τα πέλματα στα παπούτσια, βρίσκεται μέσα στο ψωμί του McRib, σημειώνοντας ότι η ένωση έχει απαγορευθεί στην Ευρώπη και την Αυστραλία ως πρόσθετο σε τρόφιμα (οι ΗΠΑ, εν τω μεταξύ, το περιορίζουν σε 45 μέρη ανά εκατομμύριο στα εμπορικά προϊόντα αλευριού, σύμφωνα με μια ανάλυση εργαστηριακών δοκιμών).

Στην πραγματικότητα, έχει χαρακτηριστεί το αζωδικαρβοναμιδίο ως «ευαισθητοποιητής του αναπνευστικού συστήματος», που μπορεί ενδεχομένως να συμβάλλει στο άσθμα μέσω της έκθεσης του σχετικά με την εργασία.

Ίσως αν οι περισσότεροι Αμερικανοί πραγματικά γνώριζαν τι υπάρχει μέσα στο McRib θα ήταν λιγότερο πρόθυμοι να αγοράσουν ένα. Εκτός από την παρουσία πληθώρας αμφιβόλου συστατικών, το σάντουιτς απο μόνο του είναι λίγο πάνω από την κορυφή όσον αφορά την περιεκτικότητα σε νάτριο (980 mg – περισσότερο από το ήμισυ της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης) και κορεσμένα λιπαρά.

pisoapothnkoyrtina

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s