«Μαγικό» μπλουζάκι δεν λερώνεται με τίποτα


Ένα μπλουζάκι που δεν λερώνεται με τίποτα ανέπτυξε ένας 20χρονος φοιτητής από το Σαν Φρανσίσκο χρησιμοποιώντας «Υδροφοβική Νανοτεχνολογία». Το μπλουζάκι, που ονομάζεται Silic Shirt, παραμένει καθαρό ακόμα και αν πέσει επάνω του σάλτσα τομάτας, μπίρα, μιλκσέικ, αναψυκτικό, μελάνι ή κόκκινο κρασί. Το Silic Shirt φτιάχνεται από πολυεστέρα, εμποτισμένο με ένα μείγμα χημικών που καθιστούν το ύφασμα αδιάβροχο. Ωστόσο η υφή του δεν διαφέρει καθόλου από τα υπόλοιπα μπλουζάκια που πωλούνται στα εμπορικά καταστήματα.
Αυτό συμβαίνει επειδή το ύφασμα έχει ψεκαστεί με δισεκατομμύρια σωματίδια πυριτίου», εξήγησε ο φοιτητής. «Τα υγρά με βάση το νερό σχηματίζουν σφαιρίδια και απωθούνται από το ρούχο. Έτσι το μπλουζάκι προστατεύεται από πιθανά ατυχήματα και λεκέδες», προσέθεσε. Αφού πραγματοποίησε δοκιμές για να επιβεβαιώσει την αποτελεσματικότητα της μεθόδου του, ο 20χρονος ξεκίνησε καμπάνια για την εφεύρεσή του στην ιστοσελίδα προσέλκυσης κεφαλαίου Kickstarter. Ο Patel έχει ήδη υπερβεί τον στόχο των 20.000 δολαρίων πριν τη λήξη της εκστρατείας στις 26 Ιανουαρίου, ενώ οι υποστηρικτές του ξεπερνούν τους 830.

Ο φοιτητής συμβουλεύει όσους προμηθευτούν το «μαγικό» μπλουζάκι να μην χρησιμοποιούν μαλακτικό, να μην το πλένουν με χρωματιστά ρούχα και να αποφεύγουν το σιδέρωμα και το στεγνό καθάρισμα, έτσι ώστε να παραμείνει αδιάβροχο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Μάλιστα για να διατηρήσει την υδροφοβική του ιδιότητα ο φοιτητής συστήνει σε όσους το προμηθευτούν να το βάζουν στο στεγνωτήριο σε χαμηλή θερμοκρασία τουλάχιστον μια φορά ανά τρεις πλύσεις.

alieutis

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s