Εκεί μειώνουν φόρους …


Φοροελαφρύνσεις για Ιταλούς εργαζομένους με μισθό έως 1.500 ευρώ

Τις πρώτες πρωτοβουλίες της κυβέρνησής του για την οικονομική ανάκαμψη παρουσίασε ο Ματέο Ρέντσι

 

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι παρουσίασε τις πρώτες πρωτοβουλίες της κυβέρνησής του για τη μείωση των φόρων, καθώς και τις πρώτες παρεμβάσεις στην αγορά εργασίας, τη στήριξη των επιχειρήσεων και τον περιορισμό των δημοσίων δαπανών.

Σε ό,τι αφορά την στήριξη, ανακοινώθηκαν φοροελαφρύνσεις της τάξεως των 1.000 ευρώ το χρόνο που αφορούν σε δέκα εκατομμύρια ιταλούς μισθωτούς με αμοιβές κάτω των 1.500 ευρώ το μήνα.

Το μέτρο, κόστους 10 δισ. ευρώ, θα ισχύσει από τον Μάιο και θα χρηματοδοτηθεί από τον περιορισμό των δημοσίων δαπανών, την εκτιμώμενη αύξηση των εσόδων από τον ΦΠΑ και τη μείωση των επιτοκίων του ιταλικού δημόσιου χρέους.

Παρόλα αυτά, το δημοσιονομικό έλλειμμα θα επιβαρυνθεί κατά 0,4%, αγγίζοντας το όριο του 3% που έχει θεσπίσει η Ευρωζώνη.

Ο Ματέο Ρέντσι δεσμεύθηκε επίσης το ιταλικό Δημόσιο θα καταβάλει άμεσα τα 60 δισεκατομμύρια ευρώ που χρωστά στις ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Σε ό,τι αφορά την επισκευή των δημόσιων σχολείων η ιταλική κυβέρνηση θα διαθέσει 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ θα συνεχισθεί η πώληση των ΙΧ που ήταν έως τώρα στην διάθεση ανώτατων στελεχών του κρατικού μηχανισμού.

Ο σημαντικότερος φόρος που καταβάλλουν οι επιχειρήσεις, επίσης, θα περιοριστεί κατά 10%. Οι πόροι θα εξευρεθούν από την αύξηση της φορολόγησης των μετόχων: Ο σχετικός συντελεστής ανεβαίνει από το 20% στο 26%.

Η κυβέρνηση Ρέντσι, τέλος, πρόκειται να διαθέσει 500 εκατομμύρια ευρώ για την χρηματοδότηση επιχειρήσεων με κοινωνική χρησιμότητα, να ενισχύσει το ταμείο εγγυοδοσίας για τους επιχειρηματίες, ενώ ορίζει ότι οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου δεν θα μπορούν να υπερβαίνουν, συνολικά, τα τρία χρόνια διάρκειας.

Σε ό,τι αφορά, όμως, τη συνολική μεταρρύθμιση της αγοράς της εργασίας και του ταμείου ανεργίας, οι λεπτομέρειες θα καθοριστούν με ειδικές ρυθμίσεις που θα εκπονηθούν από το Κοινοβούλιο.

sofokleous10

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s