Τα όρια της εκμετάλλευσης και της ανοησίας


Οτιδήποτε καλό, χρήσιμο και υποστηρικτικό μόλις έρθει στην Ελλάδα καταστρέφεται και γυρίζει μπούμερανγκ σε όλους τους σοβαρούς Έλληνες που πασχίζουν να επιβιώσουν. Φταίει το κράτος μας; Ο πολιτισμός μας; Τα γονίδιά μας; Το ελληνικό DNA; Άγνωστο το τι φταίει αλλά έχουμε σοβαρό πρόβλημα:

Εδώ και αρκετούς μήνες υπάρχει μια εγκύκλιος που οι αλλοδαποί μπορούν να αποκτήσουν άδεια παραμονής και άδεια εργασίας εάν και εφόσον εργάζονται ως προσωπικοί βοηθοί σε κάποιο άτομο με αναπηρία πάνω από 80%. Ως εδώ πολύ καλά και χρήσιμα. Ειδικά όταν πρόκειται για βοηθούς αναπήρων που συλλαμβάνονται από την αστυνομία για να απελαθούν και εκτός από το πρόβλημα που υπάρχει στο αλλοδαπό υπάρχει πρόβλημα και στον πολίτη που θα χάσει τον βοηθό του. Μπράβο στο κράτος που μερίμνησε για την προστασία των εργοδοτών με αναπηρίες!

Αλλά, πίσω από αυτή την εγκύκλιο έχουμε κατορθώσει και έχουμε δημιουργήσει μια, άγνωστου μεγέθους, φάμπρικα για τα λεφτά. Οι μετανάστες θέλουν την άδεια παραμονής και για να την πάρουν δίνουν οικονομικά ανταλλάγματα σε όποιον τους κάνει την σύμβαση και την εικονική πρόσληψη.

Όμως επειδή όλοι οι οικόσιτοι εργαζόμενοι αμείβονται εδώ και δύο περίπου χρόνια με εργόσημο ακόμη και εάν γίνει εικονική πρόσληψη δεν μπορεί να συνεχίσει επειδή χρειάζεται ΑΦΜ αλλά και ΑΜΚΑ του εργοδότη.

Ποιος φορολογούμενος θα συνεχίσει να εκδίδει εργόσημα με 25% ασφαλιστικές εισφορές και ποιος αλλοδαπός χωρίς άδεια παραμονής θα καλύπτει αυτό το ποσό;

Επειδή ο χρόνος πιέζει, και πρέπει να βρεθούν εργοδότες το συντομότερο, οι δικηγόροι που εκπροσωπούν τους αλλοδαπούς υπόσχονται και χρήματα στα ΑμεΑ ως επιπλέον κίνητρο, ώστε να κλείσει η «δουλειά», το συντομότερο.

Όλοι καταλαβαίνουμε ότι αυτή η συναλλαγή είναι βαθιά παράνομη. Οι μόνοι που δεν το καταλαβαίνουν είναι τα ΑμεΑ, όχι επειδή είναι χαζά αλλά επειδή, εάν τους πιάσουν θα τους λυπηθούν επειδή είναι ΑμεΑ.

Έτσι, επαρχιακός σύλλογος ΑμεΑ, στην προσπάθειά του να «υποστηρίξει» τα μέλη του εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση που κάνει εμφανές το τεράστιο βάθος που έχει η κουτοπονηριά και η διαφθορά στην Ελλάδα. Η ανακοίνωση του συλλόγου έχει ως εξής:

Κυκλοφορούν διάφοροι οι οποίοι διαδίδουν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δίνει χρήματα στα άτομα με αναπηρία.!!!!!! Το οποίο δεν ισχύει.

Εκμεταλλεύονται την εγκύκλιο Α.Π 43574/2013 13/9/2013 του Υπουργείου Εσωτερικών που δίνει τη δυνατότητα σε άτομα με αναπηρία με ποσοστό 80% και άνω που χρίζουν επίβλεψης εταίρου προσώπου να έχουν βοηθούς Έλληνες και Αλλοδαπούς.

Προκειμένου να εξασφαλίσουν την παραμονή αλλοδαπών στην Ελλάδα τους ζητούν με οικονομικό αντάλαγμα να υπογράψουν ψεύτικες υπεύθυνες δηλώσεις ότι δήθεν επί ένα χρόνο επέβλεπαν το άτομο με αναπηρία και εξακολουθούν να το επιβλέπουν.

Καλούμε όλα τα άτομα με αναπηρία να μην υπογράφουν κανένα απολύτως χαρτί το οποίο δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια!!!

Και για την αποκατάσταση της πραγματικότητας χρειάζεται να ειπωθεί πως δεν είναι μόνο έτσι όπως τα λέει το δελτίο τύπου του συλλόγου. Δεν κυκλοφορούν διάφοροι που διαδίδουν. Υπάρχουν δικηγόροι που αναζητούν να βρουν ΑμεΑ για να υπογράψουν τη σύμβαση και τους υπόσχονται από 200 € έως 500 € γιατί άμα δεν πέσει το λάδι δεν κουνιέται τίποτα στην Ελλάδα.

Βεβαίως, επειδή και τα άτομα με ειδικές ανάγκες είναι επιρρεπή εκτός από την αρχική αμοιβή των 200 € ή 500 € τους υπόσχονται και επιδοτήσεις από την Ε.Ε. για να προσλάβουν βοηθούς.

Πιο απλά και κατανοητά: Ζητούν να αγοράσουν την υπογραφή των ΑμεΑ!

Πόσο χαζοί μπορούν να είναι κάποιοι άνθρωποι που πιστεύουν ότι η υπογραφή τους κοστίζει λεφτά και πως η Ε.Ε. θα τους δώσει χρήματα χωρίς κανέναν έλεγχο για να τα βάλουν στην τσέπη τους;

Ο σύλλογος ΑμεΑ καλά κάνει και θέλει να υποστηρίξει τα μέλη του αλλά πώς ανέχεται να έχει ως μέλη τόσο επικίνδυνους και ηλιθίους απατεώνες και ρατσιστές;

Είναι τόσο χαζά αυτά τα ΑμεΑ που θεωρούν ότι για τα μάτια και την υπογραφή τους θα αρχίσει να βρέχει ο ουρανός ευρώ;

Ο σύλλογος δεν θα έπρεπε να παραπονείται για τους επιτήδειους. Επιτήδειοι δεν είναι αυτοί που λαδώνουν για να κάνουν τη δουλειά τους.

Επιτήδειοι είναι μόνο αυτοί που λαδώνονται εκμεταλλευόμενοι τους μετανάστες που ανθρώπινα θα κάνουν ό,τι μπορούν για να κερδίσουν την άδεια παραμονής έστω και αν είναι να πουλήσουν το κορμί τους.

Ένας άνθρωπος που κινδυνεύει να απελαθεί επειδή δεν έχει άδεια παραμονής δεν εξαπατά κανέναν. Εξαπατά και εκβιάζει αυτός που λαδώνεται για να υπογράψει μια σύμβαση εργασίας που επικυρώνει το δουλεμπόριο!

Ποιος εκμεταλλεύεται ποιον; Ο αλλοδαπός που ζητά μια σύμβαση εργασίας ή ο ανάπηρος που πουλάει την υπογραφή του εκμεταλλευόμενος το δράμα του μετανάστη;

Ποιος είναι ο ρατσιστής; Ο μετανάστης που λαδώνει ΑμεΑ για μια άδεια παραμονής ή ο ανάπηρος που κάνει εμπόριο με την υπογραφή του;

Και τέλος, ποιος πρέπει να προστατευτεί; Ο μετανάστης ή ο ανάπηρος;

Disabled.GR, 19 Μαρτίου 2014.

Υ.Γ.: Κανείς δεν θέλει να σκεφτεί τι πάρτι πρόκειται να στηθεί εάν τα ασφαλιστικά ταμεία αρχίσουν και χρηματοδοτούν την ανεξάρτητη διαβίωση και την υποστήριξη των ανθρώπων με σοβαρές αναπηρίες από επαγγελματίες βοηθούς. Τότε ποιούς θα υποστηρίξουν οι σύλλογοι; Τους απατεώνες με αναπηρίες ή τους αναπήρους που θα θέλουν να ζήσουν ανεξάρτητοι;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s