Ολοκληρώνεται μέχρι το 2020 το κτηματολόγιο


Την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του διαγωνισμού για την κτηματογράφηση του υπολοίπου της χώρας ανακοίνωσε την Τετάρτη (26/03) το υπουργείο Περιβάλλοντος. Στο διαγωνισμό για την ανάθεση 28 μελετών κτηματογράφησης συμμετείχαν 20 κοινοπρακτικά σχήματα (προκρίθηκαν στην επόμενη φάση τα 19) που υπέβαλλαν 61 προσφορές. Οι οικονομικές προσφορές θα ανοιχτούν μετά την υποβολή προσφυγών. Υπενθυμίζεται ότι οι 28 μελέτες αντιστοιχούν στο 65% της έκτασης και το 42% των ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων της χώρας και έχουν προϋπολογισμό 527 εκατ. ευρώ.

Μετά την παρέλευση του 10ημέρου που ορίζει ο νόμος για την υποβολή προσφυγών, η Επιτροπή Αξιολόγησης θα προχωρήσει στην αποσφράγιση των οικονομικών προσφορών για την ανάδειξη του τελικού μειοδότη σε κάθε Μελέτη.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, αμέσως μετά τη συνεδρίαση του Δ.Σ της ΕΚΧΑ Α.Ε., δήλωσε :

 «Σήμερα, έχουμε το πρώτο επιβεβαιωμένο αποτέλεσμα της μεγάλης προσπάθειας που πραγματοποιείται στον τομέα του Κτηματολογίου. Οι 28 νέες Μελέτες που δημοπρατήσαμε με το νέο νόμο -που προβλέπει συντομότερη διαγωνιστική διαδικασία- προχωρούν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα. Εκτιμούμε ότι άμεσα, μέσα στο καλοκαίρι, θα ξεκινήσει η συμβασιοποίηση των πρώτων Μελετών. Στόχος μας είναι πολύ σύντομα να «τρέχουν» μελέτες κτηματογράφησης σε όλη τη χώρα.

Η χώρα μας χρειάζεται Εθνικό Κτηματολόγιο. Έχουμε δεσμευτεί απέναντι στους έλληνες πολίτες  να ολοκληρώσουμε το μεγάλο αυτό έργο μέχρι το 2020. Και αυτό θα κάνουμε.

Το έργο κτηματογράφησης της χώρας μπορεί να αναδειχθεί ως ο καταλύτης που θα σπάσει τα στεγανά προηγούμενων δεκαετιών και θα δώσει ώθηση στην αναπτυξιακή δυναμική που έχει ανάγκη ο τόπος, με στήριξη των νέων επιχειρήσεων και της καινοτομίας και  δημιουργία τουλάχιστον 12.000 νέων θέσεων εργασίας μηχανικών, δικηγόρων, στελεχών πληροφορικής και άλλων ειδικοτήτων».

 

attikipress

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s