Πρωταθλητισμό κάνει η Ελλάδα στις ασφαλιστικές εισφορές -Εχει από τους υψηλότερους συντελεστές


Οι ασφαλιστικές εισφορές μπορεί να μειώνονται τον προσεχή Ιούλιο, τόσο για τους εργοδότες όσο και για τους εργαζομένους, αλλά η Ελλάδα εξακολουθεί να κάνει «πρωταθλητισμό» στον τομέα, αφού παραμένει στην ομάδα των μελών του ΟΟΣΑ με τους υψηλότερους συντελεστές.

Το καλοκαίρι οι εργοδοτικές εισφορές θα μειωθούν κατά 2,9 ποσοστιαίες μονάδες, μετά από το «ψαλίδι» κατά 1,1 που είχε γίνει το Νοέμβριο του 2012. Ετσι, θα διαμορφωθούν στο 24,56% από 28,56% που ήταν πριν από την πρώτη μείωση.

Παρόλα αυτά όμως, η Ελλάδα παραμένει στην πρώτη δεκάδα- στην ένατη θέση- της κατάταξης με τους υψηλότερους συντελεστές στον ΟΟΣΑ, όπως αναφέρει η «Καθημερινή». Οι συντελεστές όμως δεν είναι το μοναδικό ζήτημα στο οποίο διαφοροποιείται η χώρα μας στον τομέα αυτό.

Για παράδειγμα, στην Ελλάδα δεν διαφοροποιούνται οι συντελεστές υπολογισμού των εισφορών σε συνάρτηση με το ύψος των ετήσιων αποδοχών, κάτι που εφαρμόζουν ανεπτυγμένες οικονομίες, όπως η Γερμανία, η Γαλλία, οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία, υιοθετώντας χαμηλότερο συντελεστή για τους εργαζομένους με υψηλές αποδοχές, προκειμένου να περιορίσουν το κίνητρο απόκρυψης εισοδήματος.

Φωτογραφία: Eurokinissi

on-news

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s