Δικαστήριο χάρισε έξι χιλιάδες ευρώ σε δανειολήπτη


«Ανάσα» χάρισε τοσε δανειολήπτη. Στα πλαίσια της Προσωρινής Διαταγής, το δικαστήριο δέχτηκε να μη ορίσει κανένα ποσό (μηδενικές καταβολές) στον ανάπηρο, άνεργο, ασθενή, διαζευγμένο με ένα τέκνο και χωρίς κανένα εισόδημα, ο οποίος ζει, συντηρείται και φιλοξενείται από την μητέρα του.

Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης “πρόκειται για καταναλωτή ηλικίας 50 ετών, ο οποίος είναι άνεργος και ανάπηρος από το έτος 2009 με αδυναμία να ανταποκριθεί σε οποιανδήποτε καταβολή μηνιαίας δόσης. Είναι χρεωμένος, σε μία Τράπεζα του συνολικού ποσού, των 6.113,54 ευρώ. Περιουσιακά στοιχεία έχει στην κυριότητα του μία κατοικία ,μικρή 40 τ.μ, εγκαταλειμμένη.

Παρά ταύτα στο σχέδιο της Εξωδικαστικής διαδικασίας αιτήθηκε από την μία και μοναδική πιστώτρια Τράπεζα να καταβάλλει την ελάχιστη μηνιαία δόση των 5 Ευρώ μέχρι εξαντλήσεως του χρέους του. Η πρόταση δεν έγινε αποδεκτή, με αποτέλεσμα ο δανειολήπτης να έρθει αντιμέτωπος με την δικαστική επίλυση της διαφοράς του και το Ειρηνοδικείο Σητείας εκτιμώντας την τραγική οικονομική κατάσταση του, αποφάσισε να μη ορίσει κανένα ποσό μέχρι την εκδίκαση της κυρίας αίτησης που έχει οριστεί να δικαστεί για τον Οκτώβριο του έτους 2014.

Συμπερασματικά για την ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, θεωρείται μια απόφαση αναμενόμενη, καθώς έχει προβλεφτεί από τον ίδιο τον νόμο 3869/2010 , τον γνωστό ως νόμο Κατσέλη, ότι σε περιπτώσεις μακροχρόνιας ανεργίας ή ασθένειας το δικαστήριο δύναται να ορίσει και μηδενικές καταβολές.

 

enimerwsi

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s