Κομποστοποίηση στην κουζίνα με το Food Cycler: Home (βίντεο)


  Εάν έχετε ένα μικρό κήπο και λίγο χρόνο για να ασχοληθείτε μαζί του, η μετατροπή των οργανικών αποβλήτων σας –και δεν εννοούμε τα τρόφιμα που δεν πρέπει ούτε κατά διάνοια να σπαταλάτε– σε κομπόστ αποτελεί έναν καταπληκτικό τρόπο για να εμπλουτίσετε το χώμα, αλλά και να μειώσετε τον όγκο των πολύτιμων σκουπιδιών που καταλήγουν στη χωματερή.

Ωστόσο, εάν δεν έχετε ούτε τον χώρο ούτε τη διάθεση να τοποθετήσετε έναν κάδο ανακύκλωσης στον κήπο σας τη και θέλετε παρόλα αυτά να κάνετε κομποστοποίηση υπάρχει το Food Cycler Home.

Η εταιρεία υποστηρίζει ότι ο οικιακός κομποστοποιητής χωρητικότητας 28 λίτρων μετατρέπει τα οργανικά απόβλητα σε κομπόστ εντός τριών ωρών.

Πώς τα καταφέρνει; Με τη χρήση ειδικών αγωγών αποστράγγισης, εξαερισμού και αφυδάτωσης, αλλά και πρόσθετων ουσιών, τα οργανικά απόβλητα μετατρέπονται σε θρεπτικό κομπόστ ιδανικό για κηπουρική, αλλά και καλλωπισμό του κήπου.

Η Food Cycle Science ξεκίνησε μια εκστρατεία εξεύρεσης χρηματοδότησης για την ανάπτυξη του προϊόντος ωστόσο συγκέντρωσε μόλις το 10% από τα 30.000 δολάρια που χρειζόταν. Ίσως έπαιξε ρόλο και η αλμυρή τιμή της συσκευής (γύρω στα 280 Ευρώ).

Η αλήθεια είναι ότι η κομποστοποίηση δεν γίνεται να ολοκληρωθεί μέσα σε τρεις ώρες. Η ίδια η εταιρεία δεν κάνει λόγο για κομπόστ, αλλά για ένα “πλούσιο σε χυμούς προσθετικό” το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί απευθείας για τον εμπλουτισμό του χώματος ή να προστεθεί στον κανονικό κάδο κομποστοποίησης για να συμβάλλει στη διαδικασία.

Δεν είναι γνωστό εάν το Food Cycler: Home θα κυκλοφορήσει στην αγορά, ωστόσο η εταιρεία διαθέτει και μεγαλύτερους κομποστοποιητές δίχως ανάγκη νερού, ενζύμων ή εξαερισμού.

 

 

 

econews

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s