Έρχεται η εφαρμογή που φωτογραφίζει το πιάτο σας και υπολογίζει τις… θερμίδες


Φάγατε πολύ σήμερα; Λογικό η αλήθεια, από την άλλη θα σας λέγαμε ότι εάν όντως το απολαύσατε, αυτό δεν πρέπει να σας δημιουργεί καμία δεύτερη σκέψη. Τι γίνεται, όμως, με απλές καθημερινές (και όχι… γιορτινές) «κρεπάλες» που θα θέλατε να αποφύγετε ή εν πάσει περιπτώσει να έχετε τον τρόπο να ελέγχετε καλύτερα;

Calorie-App-SRI-CERES

Μία ομάδα από το SRI, ένα εργαστήριο που είναι υπεύθυνο μεταξύ άλλων και για την τεχνολογία πίσω από το Siri της Apple, είχε μία «έξυπνη» σχετική ιδέα. Τι ακριβώς; Να δημιουργήσει μία εφαρμογή που θα επιτρέπει στους χρήστες να τραβούν μία φωτογραφία από το φαγητό που ετοιμάζονται να φάνε και αυτή να υπολογίζει τις θερμίδες του!

Το project ονομάζεται Ceres και φυσικά για να ολοκληρωθεί η υλοποίησή του θέλει αρκετή δουλειά ακόμη. Πρώτα απ’ όλα, πρέπει να λυθεί το ζήτημα της φωτογραφικής αναγνώρισης των φαγητών και δεύτερον ο τρόπος να υπολογίζεται η… ποσότητά τους στο πιάτο.

Από την άλλη, πάντα είναι δύσκολο να υπολογίσει κάποιος πόσο βαρύ θερμιδικά είναι ένα πιάτο, καθώς κρυμμένα λιπαρά (όπως π.χ. από την υπερβολική χρήση βουτύρου) μπορούν να κάνουν τη διαφορά, αλλά, σε κάθε περίπτωση, μία προσέγγιση για πόσο μπορεί να σας «επιβαρύνει» αυτό που τρώτε θα την έχετε.

ceres

Το SRI συνεχίζει την έρευνα και την ανάπτυξη πάνω στο Ceres και, μάλιστα, αναζητεί περισσότερους συνεργάτες, ώστε να μπορέσει να φέρει την τεχνολογία στην αγορά μέσα στον επόμενο χρόνο.

Δεν ξέρουμε αν θα θέλατε να την… αξιοποιήσετε, καθώς, σε κάποιες περιπτώσεις, προτιμάτε την απόλαυση από τις τύψεις, απλά εμείς σας ενημερώνουμε ότι ίσως υπάρχει εκεί έξω σύντομα…

Christine Kitsati

 

digitallife

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s