Που το πάει ο Παπανδρέου, γιατί στηρίζει τώρα τον Κουβέλη και τι θέλει να κάνει μετά τις ευρωεκλογές


Αποκαλυπτικό παρασκήνιο για τις κινήσεις του πρώην πρωθυπουργού και το μήνυμα που στέλνει σε παραδοσιακούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, πώς αντιδρά ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Ποικίλα σχόλια και ερμηνείες προκαλεί η απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να παρουσιάσει τη Δευτέρα μαζί με τον Φώτη Κουβέλη το βιβλίο της Μαριλένας Κοππά, η οποία πήρε μεταγραφεί στη ΔΗΜΑΡ και θα είναι υποψήφια ευρωβουλευτής

Όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και γεγονότα λένε ότι η κίνηση του πρώην  πρωθυπουργού και πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ έχει πολλούς συμβολισμούς καθώς εκδηλώνεται ένα μήνα πριν από τις ευρωεκλογές.

Σε κάθε περίπτωση η κίνηση του κ. Παπανδρέου ενέτεινε τη φημολογία για το ρόλο που θέλει να διαδραματίσει αμέσως μετά τις ευρωεκλογές.

Στην ουσία και ανεξάρτητα τι θα πει τη Δευτέρα, στέλνει εμμέσως μήνυμα στους παπανδρεϊκούς, καθώς η κ. Κοππά ανήκει στην κατηγορία των στελεχών οι οποίοι συγκρούστηκαν με τον Ευ. Βενιζέλο.

Επίσης:

  1. Λαμβάνει νέες αποστάσεις από τον Ευάγγελο Βενιζέλο αμφισβητώντας την επιλογή του  για την «Ελιά» και στέλνει μήνυμα στους παραδοσιακούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ.

  2. Το γεγονός ότι δεν πρόκειται να στηρίξει προεκλογικά την Ελια, επιβεβαιώνει όσους λένε ότι θα διαδραματίσει ρόλο αμέσως μετά τις ευρωεκλογές, καθώς εκτιμά ότι το αποτέλεσμα για την Χ. Τρικούπη θα είναι αρνητικό

  3. Η παρουσία του δίπλα στον Φώτη Κουβέλη ερμηνεύεται ως ψήφος προς τη ΔΗΜΑΡ τη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ επιδιώκει να μην λάβει η ΔΗΜΑΡ το 3% και να μην εκλέξει ευρωβουλευτή.

Ανασύνθεση της Κεντροαριστεράς

Όσοι γνωρίζουν τις λεπτές ισορροπίες στην Κεντροαριστερά, λένε με νόημα ότι οι κ.κ. Παπανδρέου και Κουβέλης συμφωνούν ότι απαιτείται ανασύνθεση του χώρου, χωρίς όμως αποκλεισμούς.

Συμφωνούν επίσης ότι η νέα Κεντροαριστερά δεν μπορεί να είναι «ουρά της ΝΔ», γεγονός που οδηγεί πολλούς στο συμπέρασμα ότι ο κ. Παπανδρέου θέλει η ΔΗΜΑΡ να εκλέξει ευρωβουλευτή.

Ωστόσο δεν είναι λίγοι αυτοί που υπενθυμίζουν ότι ο κ. Κουβέλης είχε αρνηθεί πρόταση του κ. Παπανδρέου να συμμετέχει σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας που είχε προτείνει ο ίδιος και σημειώνουν ότι αυτό θα το μετρήσει ο πρώην πρωθυπουργός.

Όσον αφορά στο ΠΑΣΟΚ συνεργάτες του κ. Βενιζέλου αποφεύγουν να κάνουν το παραμικρό επίσημο σχόλιο και επιχειρούν να υποβαθμίσουν το γεγονός

Ωστόσο θεωρείται βέβαιο ότι πριν τις κάλπες, συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ θα προκαλέσουν δημοσίως τον πρώην πρωθυπουργό να προχωρήσει σε δήλωση στήριξης της ΕΛΙΑΣ.

Τυχόν άρνησή του θα ανοίξει τον Ασκό του Αιόλου, κάτι που σημαίνει ότι οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες

exedra

σχόλιο MySatelite: Σιγά μην σκίσετε κάνα καλσόν με τις ραγδαίες εξελίξεις σας.

«The only thing worse than a liar is a liar that’s also a hypocrite!» – Tennessee Williams

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Που το πάει ο Παπανδρέου, γιατί στηρίζει τώρα τον Κουβέλη και τι θέλει να κάνει μετά τις ευρωεκλογές

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s