Εισαγγελική έρευνα για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ πυροδοτεί νέα αντιπαράθεση Βενιζέλου-Παπανδρέου


Κανείς δεν ξεχνάει ότι το… ατού που έχει καλά κλειδωμένο στα συρτάρια του ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και το οποίο θα υποχρεωθεί πλέον να χρησιμοποιήσει, δεν είναι τίποτα άλλο από τα πορίσματα των εταιρειών για οικονομικά του κόμματος.

Πως το έχει πει εκείνο το…περίφημο ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος όταν ο κ. Γ. Παπανδρέου δεν ψήφισε στη Βουλή τη ρύθμιση του πολυνομοσχεδίου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών… «Ο Γ. Παπανδρέου έχει ανοικτούς λογαριασμούς με το ΠΑΣΟΚ», είχε πει. Λίγο νωρίτερα, όταν ο κ. Παπανδρέου αντιτάχθηκε στη δημιουργία της «Ελίας», ο κ. Βενιζέλος είχε δηλώσει ακόμη πως «θα ήταν προς το συμφέρον του Γ. Παπανδρέου να εξακολουθήσει να υπάρχει η κυβέρνηση».

 

 

Οι δηλώσεις αυτές του κ. Βενιζέλου είχαν ερμηνευθεί ως έναν ωμός εκβιασμός προς τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, τον οποίο ο νυν πρόεδρος του Κόμματος και συνεταίρος την κυβέρνηση καλούσε να μην τραβήξει το σχοινί της διαφοροποίησης και να σταματήσει να «υπονομεύει» το κόμμα, γιατί διαφορετικά θα κινούταν η διαδικασία για τα σκάνδαλα στη διαχείριση  των οικονομικών του Κόμματος.

 Η απόφαση του κ. Γ. Παπανδρέου να παρευρεθεί, από κοινού με τον κ. Φώτη Κουβέλη, στην παρουσίαση του βιβλίου της κυρίας Μ. Κοππά, που αναζωπύρωσε την αντιπαράθεση μεταξύ των δύο ανδρών, μάλλον ξεχείλισε το ποτήρι.Δεν ξέρουμε αν αποτελεί απλώς σύμπτωση, αλλά  είναι γεγονός ότι τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ έρχονται ξανά στο προσκήνιο, καθώς  αναμένεται να αποτελέσουν αντικείμενο εισαγγελικής έρευνας, έπειτα από παραγγελία της εισαγγελέως Πρωτοδικών. 
Η έρευνα θα επικεντρωθεί στην περίοδο 2007-2010, διάστημα κατά το οποίο διαπιστώθηκαν οι πιο σοβαρές οικονομικές ατασθαλίες, και αφορά την περίοδο προεδρίας του κ. Γιώργου Παπανδρέου. Μέχρι και σήμερα το σχετικό πόρισμα δεν έχει παραδοθεί στις δικαστικές αρχές, παρότι έχει κάνει δύο φορές επώνυμη έγγραφη αναφορά-καταγγελία στη Δικαιοσύνη ο νόμιμος ελεγκτής- ορκωτός λογιστής. 

Το ζητούμενο της προκαταρκτικής εξέτασης είναι η διακρίβωση της τυχόν διάπραξης του κακουργήματος της υπεξαίρεσης και ο φορολογικός έλεγχος.

 Το ότι η μαύρη τρύπα των ταμείων αφορά στα έτη 2007 εως 2010, όταν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου, αναμένεται να πυροδοτήσει σοβαρότατες εξελίξεις στις ήδη εκρηκτικές σχέσεις του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Τούτο, γιατί κανείς δεν ξεχνάει ότι το… ατού που έχει καλά κλειδωμένο στα συρτάρια του ο κ. Βενιζέλος και το οποίο θα υποχρεωθεί πλέον να χρησιμοποιήσει,  δεν είναι τίποτα άλλο από τα πορίσματα των εταιρειών για οικονομικά του κόμματος.

 Ποιός μίλησε για ηθική στην πολιτική;

hitandrun

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s