Συνεχίζεται η κοροϊδία με το κοινωνικό μέρισμα


Με τις «τσέπες γεμάτες» θέλει η κυβέρνηση να είναι οι πολίτες που θα προσέλθουν φέτος στην κάλπη για αυτό και διευρύνει τα εισοδηματικά κριτήρια για το κοινωνικό μέρισμα. Όμως, η κοροϊδία ακόμη και σε αυτό το ζήτημα συνεχίζεται.

 Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, τρεις ημέρες πριν καταβληθεί το κοινωνικό μέρισμα σε περίπου 270.000 οικογένειες, το υπουργείο Οικονομικών βλέποντας ότι χιλιάδες είναι τα νοικοκυριά που απορρίπτονται οι αιτήσεις τους επειδή ξεπερνούν για λίγα ευρώ τα κριτήρια που έχουν τεθεί, αποφάσισε να αυξήσει τα εισοδηματικά κριτήρια στο ύψος του επιδόματος που αναλογεί σε άγαμους, έγγαμους με ή χωρίς παιδιά. Αυτό όμως δε σημαίνει οτι θα πάρουν όλοι τα ίδια. Και εδώ θα μπούνε κριτήρια.

  Τα νέα δεδομένα έχουν ως εξής:

Οι άγαμοι από 6.000 ευρώ πηγαίνουν στα 6.500 ευρώ, οι έγγαμοι χωρίς παιδιά από τα 8.000 ευρώ στα 8.667 ευρώ, οι έγγαμοι με 1 παιδί από τα 9.000 ευρώ στα 9.750 ευρώ και οι έγγαμοι με δύο παιδιά από τα 10.000 ευρώ στα 10.833 ευρώ. Όσο αυξάνονται τα παιδιά τόσο και το όριο του εισοδήματος.

 Τι αλλαγές φέρνει το Υπουργείο; Για κάθε ένα ευρώ που ξεπερνά κάποιος το αρχικό εισοδηματικό κριτήριο, θα χάνει ένα ευρώ από το μέρισμα. Δηλαδή:

Έστω ότι άγαμος με εισόδημα 6.200 ευρώ. Με βάση τα όσο ισχύουν μέχρι σήμερα δεν δικαιούται το μέρισμα, αφού το όριο είναι 6.000 ευρώ. Όσοι είναι άγαμοι και δικαιούνται το μέρισμα, θα πρέπει να λάβουν 500 ευρώ. Με τα νέα κριτήρια που θα φέρει το Υπουργείο (6.500) ευρώ θα έχει εισόδημα 200 ευρώ πάνω από το παλιό και 300 κάτω από το καινούργιο όριο. Άρα, 200 ευρώ πάνω από τις 6.000 ευρώ. Αν αυτά τα 200 αφαιρεθούν από τα 500 που δικαιούνται οι άγαμοι, τότε ο εν λόγω πολίτης θα λάβει 300 ευρώ.

 Οικογένεια με 2 παιδιά και εισόδημα 10.800 ευρώ, θα λάβει μέρισμα 33 ευρώ, ενώ αν έχει εισόδημα 10.824 θα λάβει 8 ευρώ. Δηλαδή, θέλουν να μας πουν ότι μια οικογένεια με δυο παιδιά που βγάζει 10.800 το χρόνο αξίζει να πάρει βοήθεια από το κράτος 8 ευρώ. Να σημειωθεί ότι αν το μέρισμα που προκύπτει είναι κάτω από τα 8 ευρώ, τότε δεν θα δίνεται καν.

 Με τέτοια τεχνάσματα προσπαθούν να πείσουν την κοινή γνώμη ότι ενδιαφέρονται να στηρίξουν τα ελληνικά νοικοκυριά. Με ψίχουλα που μοιράζουν ευελπιστούν ότι οι Έλληνες θα ακολουθήσουν το δρόμο προς την κάλπη και θα τους δώσουν την ψήφο τους. Ακόμη και ο τρόπος που μοιράστηκε το κοινωνικό μέρισμα, «ξεγυμνώνει» απόλυτα την πρόθεση της κυβέρνησης ενώ ο όγκος των αιτήσεων αποδεικνύει την τεράστια ανάγκη των Ελλήνων έστω και λίγα ευρώ.

 

danioliptes

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Συνεχίζεται η κοροϊδία με το κοινωνικό μέρισμα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s