Πρώτο κόμμα το FN της Μαρίν Λε Πεν στα γκάλοπ για τις ευρωεκλογές


Προβάδισμα του Εθνικού Μετώπου (FN) της Μαρίν Λε Πεν δίνουν οι περισσότερες δημοσκοπήσεις για τις ευρωεκλογές. Μάλιστα το FN φέρεται να προηγείται με 1-2 μονάδες του κεντροδεξιού κόμματος UMP, την παράταξη του Νικολά Σαρκοζί, αφήνοντας τρίτους τους σοσιαλιστές του Φρανσουά Ολάντ.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Harris Interactive για το LCP και την εφημερίδα «Le Parisien»,

το Εθνικό Μέτωπο (FN) έρχεται πρώτο στις ευρωεκλογές με 22% ξεπερνώντας κατά μία ποσοστιαία μονάδα το κεντροδεξιό UMP και κατά πέντε μονάδες το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PS) την παράταξη του Φρανσουά Ολάντ που συγκεντρώνει 17%.

Το προβάδισμα του Εθνικού Μετώπου (FN) καταγράφεται και στις άλλες δημοσκοπήσεις που έχουν διεξαχθεί τον Μάρτιο και τον Απρίλιο.

Σε γκάλοπ της Fiducial για το περιοδικό «Paris-Match» στις 23/4 το FN προηγείται του UMP με 23% έναντι 22% και τρίτο έρχεται το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PS) με 18,5%.

Σε άλλη δημοσκόπηση της CSA για την «Nice Matin» και το BFMTV (25/4) το Εθνικό Μέτωπο (FN) συγκεντρώνει 24%, αφήνοντας δεύτερο το UMP με 22% και τρίτους τους Σοσιαλιστές με 20%.

Στην ίδια δημοσκόπηση, μόλις το 35% των ερωτηθέντων δήλωνε βέβαιο ότι θα πάει να ψηφίσει, ενώ το 1/3 δήλωνε αναποφάσιστο για την ψήφο του.

 

hassapis-peter

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s