Αναπτήρας μετράει και κοστολογεί τσιγάρα


Δημιουργήθηκε ο αναπτήρας με …ευαισθησίες που ενδιαφέρεται για την υγεία του ιδιοκτήτη του. Σκοπός της λειτουργία του είναι να κάνει το «αφεντικό» του να ντρέπεται που καπνίζει, προκειμένου να το βοηθήσει να κόψει τη βλαβερή συνήθεια.

Ο πρωτότυπος αυτός αναπτήρας, που ονομάζεται Quitbit, ουσιαστικά «φακελώνει» όποιον τον κρατάει στο χέρι του. Καταγράφει πόσα τσιγάρα καπνίζει κάθε μέσα και το διάστημα που μεσολαβεί από το ένα τσιγάρο στο άλλο. Διαθέτει μια μικρή οθόνη LED όπου εμφανίζει προειδοποιητικά μηνύματα από τις «μετρήσεις» που έχει καταγράψει.

Μπορεί να συγχρονιστεί με ειδική εφαρμογή για κινητό τηλέφωνο, για τη δημιουργία μια βάσης δεδομένων, που κρατά αρχείο και στατιστικά με τους «στόχους» του καπνιστή και την επίτευξή τους, ενώ παράλληλα κάνει «λογαριασμό» για τα χρήματα που ξοδεύει σε τσιγάρα και πόσα θα εξοικονομήσει όταν κόψει το κάπνισμα.

Ο έξυπνος αναπτήρας μπορεί να αναλάβει και πιο δραστικά μέτρα και να προγραμματιστεί να μην ανάβει κάποιες ώρες μέσα στη μέρα.

Οι κατασκευαστές του υποστηρίζουν ότι η ιδέα για τον αναπτήρα γεννήθηκε στην προσπάθειά τους να κόψουν το τσιγάρο όταν σπούδαζαν στον πανεπιστήμιο.

cretalive

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s