Βράδυ εκλογών χωρίς …σταυρούς!


Αιφνιδιαστική απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών για τους υποψήφιους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους

Στο σκοτάδι… ως προς τη σταυροδοσία τους θα μείνουν το βράδυ της εκλογικής αναμέτρησης της 18ης Μαΐου, οι υποψήφιοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι.

Με μία πρωτοφανή και αναιτιολόγητη προς το παρόν απόφαση, το υπουργείο Εσωτερικών έδωσε κατεύθυνση να μην καταχωρηθούν ηλεκτρονικά από τα κατά τόπους συνεργεία υπαλλήλων των Περιφερειακών Ενοτήτων οι ψήφοι, οι οποίοι θα καταμετρηθούν υπέρ κάθε υποψηφίου για τα δημοτικά και τοπικά συμβούλια.

Αντίθετα, οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι θα πληροφορηθούν κανονικά μέσω διαδικτύου τους «σταυρούς» τους.

Και ενώ η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας ήταν σε αυξημένη ετοιμότητα για την καταχώρηση και της σταυροδοσίας των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, ταυτόχρονα με τα αποτελέσματα των υποψηφίων δημοτικών συνδυασμών – όπως συνέβαινε σε κάθε εκλογική αναμέτρηση – το υπουργείο Εσωτερικών μόλις χθες, με απόφαση λίγο πριν τις κάλπες άναψε «κόκκινο» στην online μετάδοση των αποτελεσμάτων!

Μάλιστα, η Περιφέρεια είχε φροντίσει συνολικά για την αναβάθμιση των συστημάτων καταχώρησης και μετάδοσης των αποτελεσμάτων, ώστε τη βραδιά των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, χωρίς προβλήματα και με γρήγορους ρυθμούς, οι υποψήφιοι συνδυασμοί και οι υποψήφιοι σύμβουλοί τους να πληροφορούνται με κανονική ροή τα αποτελέσματα.

Ωστόσο, το υπουργείο ήρθε να αιφνιδιάσει δυσάρεστα τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους, οι οποίοι τη νύχτα των εκλογών θα έχουν πλήρη άγνοια για το τι τους επιφύλαξε η κάλπη ως προς τη σταυροδοσία τους.

Η κατεύθυνση, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, που δόθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών είναι οι δικαστικοί αντιπρόσωποι μετά το τέλος της διαδικασίας καταμέτρησης και το κλείσιμο του σάκου, να μην κοινοποιούν στις Περιφερειακές Ενότητες και στα συνεργεία καταχώρησης των αποτελεσμάτων, το τηλεγράφημα με τη σταυροδοσία των δημοτικών εκλογών, παρά μόνο το τηλεγράφημα με τις ψήφους υπέρ των συνδυασμών.

Η σταυροδοσία των δημοτικών εκλογών θα παραδίδεται μαζί με το πρώτο τηλεγράφημα, δηλαδή των συγκεντρωτικών αποτελεσμάτων ανά εκλογικό τμήμα για κάθε δημοτικό συνδυασμό, στο Πρωτοδικείο, το οποίο θα επιφορτιστεί με την έκδοση των τελικών αποτελεσμάτων της σταυροδοσίας.

Ο ιστότοπος της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας (pde.gov.gr), θα μεταδίδει το βράδυ των εκλογών online τα αποτελέσματα για όλες τις Περιφερειακές Ενότητες (Ηλείας, Αχαίας, Αιτ/νίας).

Όπως και το ΗΛΕΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ με 24ωρη συνεχής ενημέρωση (Δήμοι Ν.Ηλείας – Περιφέρεια Δυτ.Ελλάδας)

Το σύστημα είναι σχεδιασμένο να εμφανίζει τα αποτελέσματα, άμεσα, με την ηλεκτρονική καταχώρησή τους στο σύστημα, από το αντίστοιχο συνεργείο.

Από την ηλεκτρονική διεύθυνση θα δημοσιοποιούνται τα εξής αποτελέσματα: Περιφερειακών Εκλογών, υπέρ συνδυασμών και υπέρ υποψηφίων, Δημοτικών εκλογών μόνο υπέρ συνδυασμών.

 

iliaoikonomia

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s