Ο εθνικισμός ήρθε για να μείνει


Αν ένα κόμμα είναι ξεκάθαρα κερδισμένο στις χθεσινές αυτοδιοικητικές εκλογές, αυτό είναι, κατά γενική παραδοχή, η Χρυσή Αυγή. Η γενική άνοδός της ακόμα και στην επαρχία, παρά τις πολιτικές και ποινικές διώξεις που υφίσταται, την εξαφάνισή της από τα καθεστωτικά ΜΜΕ και την μείωσή της στις δημοσκοπήσεις, δείχνει ότι ενσυνείδητα πλέον ένα μεγάλο μέρος του λαού επιλέγει το κόμμα αυτό και προφανώς δεν το επιλέγει ως «εγκληματική οργάνωση».

Η γενική εικόνα φυσικά θα ολοκληρωθεί την επόμενη Κυριακή, με την επίδοση της ΧΑ στις ευρωεκλογές, οπότε και θα μπορούν να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα.

Πάντως, αν και στις ευρωεκλογές πιστοποιηθεί η άνοδος της ΧΑ, τότε θα πρόκειται ασφαλέστατα για την δυναμική και μόνιμη εμφάνιση του εθνικισμού στην Ελλάδα, τόσο ως ιδεολογία όσο και ως πολιτική παρουσία. Δεν μπορεί να νοηθεί η συνεχής αυτή λαϊκή επιλογή, ως αποτέλεσμα οργής και άσχετη από ιδεολογικό προσανατολισμό. Ανεξάρτητα με το εάν θα γίνει μόνιμος φορέας του εθνικισμού στην Ελλάδα η ΧΑ ή κάποιο άλλο πολιτικό σχήμα στο μέλλον, το βέβαιο είναι ότι μάλλον πρέπει να αρχίσουμε να συνηθίζουμε τη δυναμική εμφάνιση του εθνικισμού και στη χώρα μας.

Θα πρέπει λοιπόν στο εξής, το υπόλοιπο πολιτικό σύστημα να αρχίσει  να αντιμετωπίζει τους Έλληνες εθνικιστές, τόσο ως ιδεολογία όσο και ως πολιτική δύναμη, με πολιτικά μέσα και επιχειρήματα, στα πλαίσια του Συντάγματος και των νόμων και όχι με πολιτικές διώξεις, απομονωτισμό και ηρωοποίηση. Διαφορετικά το φαινόμενο θα μεγαλώνει.

Η συνεχιζόμενη επίθεση της παγκοσμιοποίησης, των διεθνών και ευρωπαϊκών ελίτ απευθείας εναντίον του ελληνικού λαού, η κατάργηση της εθνικής κυριαρχίας, η προσπάθεια εθνομηδενισμού, η οικονομική εξαθλίωση του λαού και η πλήρης ατιμωρησία των υπευθύνων για την κατάντια του έθνους, προφανώς και θα συνεχίζουν να δυναμώνουν τον εθνικισμό στην Ελλάδα. Όσοι νομίζουν ότι αυτό είναι ένα παροδικό φαινόμενο, καλύτερα να μελετήσουν και πάλι τα γεγονότα.

 

hassapis-peter

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s