Βραβείο Ελευθερίας Τύπου και 6.000 ευρώ αποκλειστικά για Έλληνες δημοσιογράφους


Μόνο για δημοσιογράφους από την Ελλάδα, η διεθνής οργάνωση «Δημοσιογράφοι χωρίς σύνορα», προκηρύσσει το φετινό «Βραβείο Ελευθερίας του Τύπου 2014».

«Με αυτό το Βραβείο θέλουμε να υποστηρίξουμε δημοσιογράφους στην Ελλάδα, άνδρες και γυναίκες, που με κίνδυνο της δικής τους ασφάλειας, έχουν δεσμευτεί και υπηρετούν τα διεθνή κεκτημένα της Ελευθερίας του Τύπου και της Ενημέρωσης», επισήμανε η Ρουμπίνα Μέρινγκ πρόεδρος του αυστριακού τμήματος των «Δημοσιογράφων χωρίς σύνορα».

Όπως τονίζεται χαρακτηριστικά στην προκήρυξη του βραβείου της διεθνούς οργάνωσης, στην Ελλάδα υπάρχουν χιλιάδες άνεργοι δημοσιογράφοι και ως εκ τούτου τη δυνατότητα μεταφοράς και μετάδοσης της γνώμης την έχουν λίγα εκδοτικά συγκροτήματα, ενώ σε ότι αφορά την Ελευθερία του Τύπου στον φετινό σχετικό κατάλογο των «Δημοσιογράφων χωρίς σύνορα», η Ελλάδα έχει πέσει κατά 14 θέσεις και κατατάσσεται πλέον στην 99η θέση ανάμεσα σε 180 χώρες.

Μαζί με το Βραβείο Ελευθερίας του Τύπου 2014, θα δοθεί και το ποσό των 6.000 ευρώ που θα απονεμηθεί τον ερχόμενο Δεκέμβριο. Οι εργασίες συμμετοχής θα πρέπει να κατατεθούν έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2014.

Οι εργασίες θα πρέπει να πραγματεύονται θέματα δημοκρατίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και μπορεί να είναι δημοσιεύσεις στον έντυπο ή και τον ηλεκτρονικό Τύπο, καθώς επίσης και ραδιοτηλεοπτικές σειρές ή βιβλία, που δημοσιεύτηκαν ή παρουσιάστηκαν σε ελληνικό μέσο ενημέρωσης μεταξύ της 3ης Μαΐου 2013 και της 3ης Μαΐου 2014.

 

on-news

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s