Επίθεση κ΄ στο δικηγόρο των καθαριστριών. Ξέχασε η κυβέρνηση ότι ήταν σύμβουλος στη ΝΔ


vroutsis_karouzos_stournaras_kefalogiannis

Ο αγώνας των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών «πονάει» τη συγκυβέρνηση περισσότερο από όσο, επικοινωνιακά, φαίνεται μέσα από την κρησάρα των συστημικών Μέσων Ενημέρωσης. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνεται, μεταξύ άλλων, τόσο από τους «ελιγμούς» τους οποίους επιχειρεί η κυβέρνηση να κάνει για να αποφύγει την επαναπρόσληψη τους, παρά την υπέρ τους δικαστική απόφαση, όσο και ο «πόλεμος» που δέχεται τις τελευταίες ώρες ο δικηγόρος της Ομοσπονδίας των Εργαζομένων στις ΔΟΥ από «παπαγαλάκια» αλλά και μεγαλοστελέχη της ΝΔ τα οποία ξεχνούν ότι μέχρι πριν λίγο καιρό, ήταν και νομικός σύμβουλος της γραμματείας Συνδικαλισμού της Νέας Δημοκρατίας, όταν επικεφαλής ήταν ο νυν υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης!

 Ο κ. Γιάννης Καρούζος, ο άνθρωπος που συνέβαλε στην δικαίωση των καθαριστριών και στην επίτευξη της καθοριστικής, υπέρ τους, απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών δέχθηκε την επίθεση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη. Στη συνέχεια, από προσκείμενα στη Συγγρού sites «στοχοποίησαν» τον δικηγόρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις ΔΟΥ σαν… «αριστερό» και συγκεκριμένα σαν… «συριζαίο», αποδεικνύοντας ότι στο κυβερνητικό στρατόπεδο «η δεξιά δεν γνωρίζει τι ποιεί η αριστερά»…

Ο εν λόγω δικηγόρος, ο οποίος έχει στηρίζει σημαντικές δικαστικές αποφάσεις όχι μόνον αριστερός δεν είναι, αλλά τουναντίον, τα προηγούμενα χρόνια είχε και το ρόλο του νομικού συμβούλου της γραμματείας συνδικαλισμού της ΝΔ. Μάλιστα, ο κ. Καρούζος συμμετείχε ενεργά στην Γραμματεία αυτή όταν επικεφαλής ήταν ο κ. Γιάννης Βρούτσης, νυν υπουργός Εργασίας. Κατά τα φαινόμενα, σήμερα πλέον, ο ίδιος μπορεί να μην είναι αριστερός αλλά σίγουρα έχει μετατραπεί σε «αντιμνημονιακό». Και δεν είναι ο μόνος…

Τα «χώνουν» στην κυβέρνηση και οι δακίτες

Μετά από μια πολύμηνη «σιωπή» υπέρ των καθαριστριών και κατά της κυβέρνησης βγήκε μέχρι και η ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα. Σε σημερινή ανακοίνωση της προσκείμενης στη ΝΔ συνδικαλιστικής παράταξης, με τίτλο «Άμεση επαναπρόσληψη των καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών – Αδιαπραγμάτευτος ο σεβασμός στις δικαστικές αποφάσεις»,οι δακίτες τονίζουν: «το Πρωτοδικείο Αθηνών με μια σαφή απόφαση -προσωρινά εκτελεστή- διέταξε την άμεση επαναπρόσληψη των 393 καθαριστριών του Υπ. Οικονομικών κρίνοντας αφενός ως ροδήλως απαραίτητες τις θέσεις εργασίας τους για το Δημόσιο συμφέρον και αφετέρου ως αντισυνταγματική τη διαθεσιμότητά τους. Η ηγεσία του Υπ. Οικονομικών, όμως, συνεχίζει για έβδομη ημέρα να “κωφεύει”, τονίζει η ΔΑΚΕ στρέφοντας τα πυρά της κατά Στουρνάρα, και εξακολουθεί να κρύβεται πίσω από γραφειοκρατικές διαδικασίες και να πράττει κατά το δοκούν εμπαίζοντας τις δικαιωμένες καθαρίστριες που διεκδικούν το “αυτονόητο” για κάθε ευνομούμενη πολιτεία, δηλαδή την εφαρμογή μιας δικαστικής απόφασης».

Στουρνάρας και Θεοχάρης προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο

Από την πλευρά τους, ο υπουργός Οικονομικών και ο αρμόδιος γραμματέας του ΥΠΟΙΚ, κ. Γ. Στουρνάρας και Θ. Θεοχάρης, αντίστοιχα προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο και αναφέρουν ότι… θα ρωτήσουν τον Αρειο Πάγο για το πότε πρέπει να εφαρμοστεί η απόφαση, Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα από το υπουργείο εκδόθηκε μια ανακοίνωση από το περιεχόμενο και μόνο της οποίας είναι εύκολη η εξαγωγή συμπερασμάτων:

«Ο Υπουργός Οικονομικών κάνει δεκτή την ομόφωνη γνωμοδότηση του Α΄ Τμήματος του ΝΣΚ σε σχέση με την τηρητέα πορεία από πλευράς Ελληνικού Δημοσίου στην υπόθεση επί της οποίας εκδόθηκε η 1584/2014 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και αφορά την προσωρινή επανατοποθέτηση των υπαλλήλων του κλάδου καθαριότητας στο Υπουργείο Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, η ομόφωνη γνωμοδότηση του ΝΣΚ εισηγείται στον Υπουργό Οικονομικών: α) την παραίτηση του Ελληνικού Δημοσίου από το δικαίωμα άσκησης του ενδίκου μέσου της έφεσης β) την άσκηση αίτησης αναίρεσης κατά της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών γ)την άσκηση αίτησης αναστολής της εκτέλεσης και αναστολής της ισχύος της εν λόγω απόφασης ενώπιον του Αρείου Πάγου, ούτως ώστε η υπόθεση να αντιμετωπιστεί από το Ανώτατο Δικαστήριο στο συντομότερο χρόνο, δεδομένου ότι τίθενται ζητήματα εξαιρετικής σπουδαιότητας που αποτελούν τον πυρήνα του θεσμού της διαθεσιμότητας και συνδέονται με την ερμηνεία και εφαρμογή συνταγματικών διατάξεων.

Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων υποβάλλει παράλληλα ερώτημα της διοίκησης προς την τριμελή επιτροπή του άρθρου 3 του ν. 3068/2002 του Αρείου Πάγου, η οποία εποπτεύει τη συμμόρφωση του Δημοσίου σε δικαστικές αποφάσεις, με αντικείμενο τη δεσμευτικότητα εκτέλεσης της απόφασης σε παρόντα χρόνο».

nez

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s