Το άρθρο για τη Χρυσή Αυγή του Μιχάλη Ιγνατίου και η απάντηση του Ανδρέα Γιαλλουρίδη (Μέτωπο Νεολαίας Χρυσής Αυγής)


Μια προσωπική μαρτυρία για τη Χρυσή Αυγή

Μιχάλης Ιγνατίου

 Την περασμένη Τετάρτη επέλεξα να παρακολουθήσω από την τηλεόραση της ΝΕΡΙΤ τη στημένη συνέντευξη Τύπου της ναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, όχι από μαζοχισμό αλλά από καθαρά δημοσιογραφικό καθήκον. Διότι μελετώ εδώ και τρία χρόνια τη συγκεκριμένη οργάνωση, διαβάζω για την πορεία των ηγετικών στελεχών της και πρέπει να υπενθυμίσω πως τη χαρακτήρισα κίνδυνο για τη Δημοκρατία από την πρώτη στιγμή. Ο λόγος του ενδιαφέροντος ήταν το «μπλέξιμο» με τους ναζί ενός νεαρού φιλικού προσώπου, που ερχόμενος στην Αθήνα για σπουδές από το νησί, μετετράπη μέσα σε μερικούς μήνες σε ένα άβουλο άτομο.

Ενώ ήταν αστέρι στο σχολείο στην Κύπρο, γρήγορα παράτησε τα όνειρά του και έγινε δούλος αυτών των φασιστών, τρέχοντας από εκδήλωση σε εκδήλωση, εγκαταλείποντας τα όνειρά του. Σας ομιλώ από καρδιάς και με όλη την ειλικρίνειά μου. Βλέποντας τα πρόσωπα του Παναγιώταρου, του Κασιδιάρη και της συζύγου του Μιχαλολιάκου είδα αυτούς που έθαψαν (ευτυχώς όχι για πάντα) τα οράματα ενός νέου, που τον μετέτρεψαν για έναν χρόνο σε πειθήνιο όργανό τους. Δεν περίμενα τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις του «Εθνους» για να σχηματίσω γνώμη για την εγκληματική Χ.Α. Γνώριζα από πρώτο χέρι…

Προκαλεί απέραντη θλίψη η διαπίστωση, μέσω της εκλογικής διαδικασίας παρακαλώ, ότι η οργάνωση των ναζί ενίσχυσε τη δύναμή της στις εκλογές της περασμένης Κυριακής. Είναι μια πραγματικότητα και δεν πρόκειται για φαινόμενο περαστικό, όπως συνεχίζουν να υποστηρίζουν τα πολιτικά κόμματα, που με τα λάθη και τις παραλείψεις τους έδωσαν την ευκαιρία στη Χ.Α. να εκμεταλλευθεί την οικονομική κρίση. Τα ανώτερα στελέχη της οργάνωσης δεν είναι πια εύκολοι αντίπαλοι και ο πιο σημαντικός λόγος είναι ότι τα δημοκρατικά κόμματα απαξιώθηκαν στη συνείδηση των πολιτών. Εκτός του ΚΚΕ, που έχει μία σταθερότητα και συνέπεια στις θέσεις του, όλα τα υπόλοιπα κόμματα -με τον έναν ή τον άλλον τρόπο- έδειξαν να «λιγουρεύονται» τους ψηφοφόρους της ναζιστικής οργάνωσης.

Είναι οι ίδιοι ψηφοφόροι που συνειδητά αυτή τη φορά -όχι από οργή και αγανάκτηση, όπως λέγαμε στις προηγούμενες εκλογές- υποστήριξαν τη Χ.Α., ψήφισαν τους υποψηφίους της και τις ιδέες της. Η Δημοκρατία δεν μπορεί άλλο να αντιμετωπίζει τους ναζί με δημοκρατικούς όρους. Πρέπει να τους παλέψει με άλλες διαδικασίες, διότι δεν έχουν θέση στη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία. Τόσο απλά…

Έθνος της Κυριακής

 

Απάντηση στον παραμυθά των Η.Π.Α.

Σκοπός ενός δημοσιογράφου είναι να υπηρετεί την αλήθεια. Να συλλέγει πληροφορίες και να παρουσιάζει τις ειδήσεις αμερόληπτα και αντικειμενικά.

Χθες διαβάζοντας ένα άρθρο του δημοσιογράφου Μιχάλη Ιγνατίου για την Χρυσή Αυγή, ειλικρινά, έμεινα έκπληκτος από την ποσότητα εμπάθειας και την χλεύης που μπορεί να αποτυπώσει ένας άνθρωπος σε λίγες γραμμές.

Ένα σωστό δημοσιογραφικό άρθρο πρέπει να στερείται επιθέτων, χαρακτηρισμών και προσωπικών απόψεων. Απόψεις στα Μέσα πρέπει να εκφράζονται μόνο από επιστήμονες και ειδικούς, πάνω σε συγκεκριμένα θέματα και με τρόπο  που να βοηθά τον εποικοδομητικό διάλογο.

Ο κύριος Ιγνατίου όμως επέλεξε να ξεσκίσει την δημοσιογραφική δεοντολογία και σε ένα υποτιθέμενο δημοσιογραφικό άρθρο κατάφερε να συμπτύξει όλα όσα δεν πρέπει να κάνει ένας δημοσιογράφος.

Εγώ θα σταθώ, όμως, στα ψέματα όμως που έγραψε για τον υποτιθέμενο Κύπριο φοιτητή αφού τυχαίνει να έχω καταγωγή από την Κύπρο και τα τελευταία 6 χρόνια να ζω μόνιμα στην Αθήνα. Έτσι γνωρίζω προσωπικά όλους τους Κύπριους που δραστηριοποιούνται στην Χρυσή Αυγή και ειδικά στις Τοπικές Οργανώσεις της. Έτσι μπορώ μετά βεβαιότητας να εξάγω το συμπέρασμα ότι ο συγκεκριμένος Κύπριος φοιτητής δραστηριοποιείται στην σφαίρα φαντασίας του κύριου Ιγνατίου και όχι στην Χρυσή Αυγή.

Συμπαθητικές ιστοριούλες που γράφονται απλά για να γεμίζουν τις σελίδες και για να δημιουργούν εντυπώσεις μπορεί να γράψει ο οποιοσδήποτε αλλά αυτομάτως στερείται του δικαιώματος να προσδιορίζεται ως δημοσιογράφος.

Ανδρέας Γιαλλουρίδης
Μέτωπο Νεολαίας

Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s