Γιαταγάνα: Οι βιαστές βρεφών πρέπει να εκτελούνται


«Δεν είναι άνθρωποι – Πρέπει να εκτελούνται για να καθαρίζει η κοινωνία, για να προφυλάσσονται τα παιδιά μας»

Θανατική ποινή για βιαστές βρεφών ζήτησε η κυρία Χρυσούλα Γιαταγάνα στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου «Καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης παιδιών και της παιδικής πορνογραφίας».

Η ανεξάρτητη βουλευτής και πρώην εισαγγελέας εξήγησε πως «δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι συνέπειες της σεξουαλικής βίας είναι ολέθριες και για το λόγο ότι οι ψυχολογικές πληγές του θύματος παραμένουν εφ’ όρου ζωής και εμποδίζουν την ομαλή ψυχοπνευματική ανάπτυξή του και την ένταξή του στο κοινωνικό σύνολο. Για το λόγο αυτό, ο νομοθέτης πρέπει να εξαντλεί την αυστηρότητά του. Μόνο έτσι μπορεί να προστατέψει αποτελεσματικά τα παιδιά».

Και πρόσθεσε: «Ιδιαίτερα στην περίπτωση βιασμού ανηλίκου, την πλέον κτηνώδη πράξη που μπορεί να οδηγήσει σε βαριά σωματική βλάβη ή και στο θάνατο ακόμα του βρέφους ή του παιδιού, ο νόμος πρέπει να είναι αμείλικτος… Πρέπει να προβλέπεται η ποινή του θανάτου, κύριε υπουργέ. Πρέπει να επανέλθει η ποινή του θανάτου. Μόνο έτσι θα προστατεύσουμε από την κακοποίηση βρέφη και μικρά παιδιά».

Υποστήριξε ότι οι δράστες αυτών των πράξεων «δεν αναμορφώνονται, δεν επιδέχονται κανενός είδους σωφρονισμό, δεν λειτουργούν ανθρώπινα, δεν είναι άνθρωποι και πρέπει να εκτελούνται για να καθαρίζει η κοινωνία, για να προφυλάσσονται τα παιδιά μας».

Απευθυνόμενη προς τους βουλευτές, είπε: «Να μην σας τρομάζουν οι ποινές, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι. Οι πράξεις αυτών που βιάζουν μωρά και νήπια να σας τρομάζουν, γιατί θανατώνουν ό,τι πολυτιμότερο έχει ολόκληρη η ανθρωπότητα και παραβιάζουν με το χειρότερο τρόπο την παγκόσμια Δικαιοσύνη, με την οποία έρχεται να εναρμονιστεί το παρόν νομοσχέδιο».

gr.news.yahoo

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s