ΚΑΙ ΕΓΕΝΕΤΟ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΗΣ….ΝΕΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ


Από στιγμή σε στιγμή αναμένεται να ανακοινωθεί ο κυβερνητικός ανασχηματισμός προκειμένου ο πρωθυπουργός να παραστήσει πως αντιδρά στο μή των εκλογών, αν και είναι μάλλον σαφές πως κανένας από όσους ψήφισαν δεν δίνει δεκάρα ποιος χρησιμοποιεί υπουργική λιμουζίνα για τις μετακινήσεις του και ποιος βολεύεται με τα ψίχουλα του μισθού ενός απλού βουλευτή. Όπως και να έχει, οι πιο σημαντικές αλλαγές είναι οι ακόλουθες:

Υπουργός Οικονομικών: Μαυρουδής Βορίδης. Η επιλογή δεν έγινε με βάση κάποια ικανότητα που διαθέτει όσο με βάση το παρελθόν του, καθώς ο Αντώνης ο Σαμαράς το ’χει καημό να αποκτήσει το πραγματικό της νόημα η φράση «τσεκούρι σε μισθούς και συντάξεις».

Υπουργός Πολιτισμού: Αριστοκάτι Σπηλιωτόπουλος. Ο Αντώνης ο Σαμαράς έχει ως αρχή του να επιβραβεύει όσους έχουν πετύχει κάτι ξεχωριστό και η αλήθεια είναι πως 16% στον Δήμο της Αθήνας δεν είχε πάρει ποτέ κανένας υποψήφιος της Νέας της Δημοκρατίας. Πέρα από αυτό ο Άρης ο Σπηλιωτόπουλος είναι από τους λίγους που μπορούν να συναγωνιστούν σε προσόντα, ικανότητες και προσφορά τον μέχρι τώρα υπουργό, τον ΠιΠί.

image Εεεεεεεεειιι Πειρατηηηηή!

Υπουργός Παιδείας και Πειραιως: Γιώργος Ανατολάκης. Ο αναλφαβητισμός του δεν στάθηκε εμπόδιο στο διορισμό του στο γραφείο του πρώην υπουργού και κατά συνέπεια δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο και στην υπουργοποίησή του. Έτσι κι αλλιώς, αν κρίνει κανείς και από τον Κωνσταντίνο τον Αρβανιτόπουλο, το βασικό προσόν που πρέπει να έχει ο υπουργός της Παιδείας είναι οι καλές σχέσεις με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού.

Υπουργός Βουδισμού: Κώστας Καραμανλής. Πρόκειται για ένα νεοσυσταθέν υπουργείο το οποίο σκοπό έχει να ελέγχει τα γεννητικά όργανα των υπουργών και να φροντίζει ώστε αυτά να μη ματώνουν σε τέτοιο βαθμό που να τίθεται σε κίνδυνο η ζωή τους. Στην αρχή ο Κωνσταντίνος ο Αεικίνητος ή Ακούραστος ή Ακάματος ή Εργατικός ή Εργασιομανής (με όποιο όνομα και αν περάσει στην ιστορία) αρνήθηκε, αλλά η διαβεβαίωση πως το καινούργιο του γραφείο θα είναι το ίδιο που χρησιμοποιούσε ως πρωθυπουργός, δηλαδή ο καναπές του σαλονιού του στη Ραφήνα, τον έκανε να αλλάξει γνώμη.

Υπουργός Ανεργίας: Κώστας Σκανδαλίδης. Το πολυαναμενόμενο άνοιγμα του Αντώνη του Σαμαρά στο κέντρο γίνεται μέσω του Υπουργείου Εργασίας που αλλάζει όνομα προκειμένου να είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα. Ο Κώστας ο Σκανδαλίδης θεωρήθηκε η ιδανική επιλογή καθώς, πέρα από σοσιαλιστής, είναι ένας άνθρωπος ο οποίος δεν έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή του γεγονός που τον κάνει απολύτως κατάλληλο για τη θέση.

image Μια ζωή αγώνες για την Ελλάδα και τον Σοσιαλισμό

Υπουργός Τουρισμού: Κώστας Κατσουράνης. Με χρόνια τουρισμού στην πλάτη του, ο αρχηγός της εθνικής είναι ο πλέον κατάλληλος για το συγκεκριμένο υπουργείο το οποίο και θα αναλάβει αμέσως μόλις επιστρέψει από τις διακοπές του στη Βραζιλία.

Υπουργός Περιβάλλοντος: Ουφώφη Γεννηματά. Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση. Το ΠΑΣΟΚ ήθελε αυξημένη κυβερνητική παρουσία και η κυβέρνηση ήθελε –σε μια κίνηση εντυπωσιασμού θα πουν κάποιοι– να δείξει πως είναι μια κυβέρνηση ίσων ευκαιριών και για τους ανθρώπους με ειδικές ικανότητες.

Υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος. Γιώργος Τράγκας. Η έκπληξη του ανασχηματισμού. Ο Γιώργος ο Τράγκας ήταν μέχρι σήμερα φανατικός πολέμιος της κυβέρνησης, του μνημονίου, της Ευρωπαϊκής της Ένωσης, της Γερμανίας και των Εσκιμώων. Ο Αντώνης ο Σαμαράς με μια κίνηση ματ υποσχέθηκε στο βετεράνο διασκεδαστή πως θα ξαναχρηματοδοτηθούν τα έντυπά του με τεράστια πακέτα κρατικής διαφήμισης, όπως ακριβώς συνέβαινε και επί κυβερνήσεως Καραμανλή. Όπως είναι φυσικό, η υπόσχεση αυτή έκανε τον Γιώργο τον Τράγκα να αλλάξει γνώμη και να στηρίξει αυτόν που –όπως δήλωσε– πάντα θεωρούσε σωτήρα της χώρας.

Υπουργός Εξωτερικών: Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο ηγέτης της Πανελλήνιας Σοσιαλιστικής Ελιάς παραμένει στη θέση του μέχρι να μάθει να μιλάει σωστά αγγλικά. Κάποιοι ισχυρίζονται πως η παραμονή του είναι ρίσκο καθώς, σε περίπτωση που τα αγγλικά του Ευάγγελου βελτιωθούν, υπάρχει ο κίνδυνος οι ομόλογοι του να καταλάβουν τι τους λέει, γεγονός που αναπόφευκτα θα δυσχεράνει τη διπλωματική θέση της Ελλάδας.

 
   ΠΗΓΗ    athensvoice
patrinaki

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s