Κτηματολόγιο: τα δύο πρώτα γραφεία σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη – Επενδύσεις €800 εκ. ως το 2020


Την έναρξη των εργασιών της Συνόδου της Μόνιμης Επιτροπής Κτηματολογίου κήρυξε ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, σήμερα Δευτέρα 23 Ιουνίου. Η Σύνοδος της Ολομέλειας διεξάγεται υπό την Προεδρία της «Εθνικό Κτηματολόγιο & Χαρτογράφηση ΑΕ» στο Ζάππειο Μέγαρο στην ΑΘήνα και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 25 Ιουνίου.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο Υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης γνωστοποίησε ότι μέσα από το εθνικό πρόγραμμα του Κτηματολογίου, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 560 εκατ. Ευρώ, θα καταγραφεί, θα αξιοποιηθεί και θα διασφαλιστεί το περίπου 65% της έκτασης της χώρας, ώστε να έρθει να προστεθεί στο άλλο 35%, που είναι υπό κτηματογράφηση.

Σύμφωνα με τον υπουργό ο συνολικός προϋπολογισμός όλων των έργων μέχρι το 2020 θα ξεπεράσει τα 800 εκατ. Ευρώ, ενώ θα δημιουργηθούν περισσότερες από 12.000 νέες θέσεις εργασίες.

Μάλιστα, δημιουργούνται τα δύο πρώτα μόνιμα, Οριστικά Κτηματολογικά Γραφεία της χώρας, ένα στη Θεσσαλονίκη και ένα στον Πειραιά.

“Ουσιαστικά, πρόκειται για την μεταρρύθμιση μέσα από την οποία θα μπορεί κάθε Έλληνας πολίτης μέσω του διαδικτύου, από το σπίτι του, να έχει πλήρη εικόνα για την ιδιωτική ακίνητη περιουσία του” δήλωσε ο κ. Μανιάτης.

Με τη μεταρρύθμιση τα 400 Υποθηκοφυλακεία όλης της χώρας θα αντικατασταθούν από 16 Περιφερειακά Κτηματολογικά Γραφεία.

 

econews

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Κτηματολόγιο: τα δύο πρώτα γραφεία σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη – Επενδύσεις €800 εκ. ως το 2020

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s