Τα οπωροκηπευτικά γίνονται… υβριδικά


Είναι γνωστό πως πολλές από τις σύγχρονες ράτσες που συναντάμε στους σκύλους, έχουν προέλθει από διασταυρώσεις, σε μια προσπάθεια των προγόνων μας να δημιουργήσουν νέες φυλές που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους.

Με την ίδια «λογική», οι επιστήμονες πειραματίζονται σήμερα, στις διασταυρώσεις… φρούτων και λαχανικών προκειμένου να συνδράμουν στην αύξηση της παραγωγής αλλά και την ανθεκτικότητα των φυτών.

Τα υβρίδια οπωροκηπευτικών, όπως καλούνται τα αποτελέσματα της διασταύρωσης δύο γενετικά ανόμοιων ατόμων, δεν είναι τροποποιημένα προϊόντα αλλά, πολλές φορές «υστερούν» στην αυθεντική γεύση και το γνήσιο άρωμα. Η μορφή τους, δε, παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού «ξεφεύγει» από εκείνη που έχουμε συνηθίσει.

Δείτε μερικά από τα πιο περίεργα υβρίδια φρούτων και λαχανικών

.

1. Κίτρινο καρπούζι

hybrids_1

.

2. Μοβ πατάτες

hybrids_2

.

3. Nashi (είδος αχλαδιού-πορτοκαλιού από την Αυστραλία)

hybrids_3

.

4. Tangelo (μανταρίνι και γκρέιπ φρουτ)

hybrids_4

.

5. Pluot (δαμάσκηνο και βερίκοκο – plum+apricot)

hybrids_5

.

6. Peacotum (ροδάκινο, βερίκοκο και δαμάσκηνο – peach+apricot+plum)

hybrids_6

nez

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s