Σήμερα, 30 Ιουνίου 2014, μάθαμε ότι…


Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντ (ΙΚΙΛ /ISIS) που συνεχίζουν να πολεμούν σε Συρία και Ιράκ ανακοίνωσαν από την Κυριακή την ίδρυση του χαλιφάτου, του ισλαμικού πολιτικού καθεστώτος που έχει εκλείψει σχεδόν έναν αιώνα.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι η Ελλάδα περιλαμβάνεται στις χώρες –εκτός του Ισλάμ– στις οποίες θα ήθελε να επεκταθεί μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια η οργάνωση ΙΚΙΛ , όπως προκύπτει και από τον σχετικό χάρτη που δόθηκε στην δημοσιότητα.

Άρα… πρέπει να είμεθα ευτυχείς και ευγνώμονες που έχομε τεθεί υπό το έλεος του ΔΝΤ και των συν αυτώ, και βεβαίως να αγωνιζόμεθα ώστε να παραμείνωμε υπό τον έλεγχόν των, – άλλως… έρχονται οι βάρβαροι!

Σύμφωνα με σχετική έκθεση της Κομισιόν, η αγορά εργασίας της ΕΕ ανακάμπτει σταδιακά και, για πρώτη φορά από το 2011, το ΑΕΠ, η απασχόληση και τα εισοδήματα των νοικοκυριών αυξάνονται. Ωστόσο, η μακροχρόνια ανεργία εξακολουθεί να διογκώνεται, ενώ η κατάσταση των νοικοκυριών με χαμηλό εισόδημα δεν έχει βελτιωθεί.

Προσέξτε τώρα : «τα εισοδήματα των νοικοκυριών αυξάνονται» και στην συνέχεια, στην ίδια έκθεση «η κατάσταση των νοικοκυριών με χαμηλό εισόδημα δεν έχει βελτιωθεί». Τι να εννοούν άραγε οι ποιητές των Βρυξελλών;; Μάλλον το προφανές ότι δηλαδή αυξάνονται τα εισοδήματα των ευπόρων νοικοκυριών ενώ εκείνων που υποφέρουν, η κατάσταση παραμένει τραγική.

Πιστεύω τώρα να έχει γίνει κατανοητό γιατί οι Έλληνες επιμένουν πεισματικά στο ευρώ και στην σταθερότητα που τους προσφέρει. Έχουμε όλοι υψηλά εισοδήματα και τα βλέπουμε μέρα με την μέρα να αυξάνονται…

Ο καλός μας φίλος, ο ΕΓΩ ο Βενιζέλος, απέδειξε για μια φορά ακόμη τι εστί πολιτικός με στόφα, συνέπεια και ανιδιοτέλεια. Τρέμοντας για την καρέκλα του, αναγκάστηκε να κάνει γαργάρα τους τα εγκώμια που έπλεκε για τον Μάρτιν Σούλτς, τον γερμανό σοσιαλιστή υποψήφιο για την προεδρία της Κομισιόν και να εκπέμψει διθυράμβους για την υποψηφιότητα του χριστιανοδημοκράτη Ζαν Κλώντ Γιουνκέρ, την οποία εφεξής στηρίζει ως γνήσιος πολιτικός καρπαζοεισπράκτορας. Ιδού και τα πειστήρια…

Δ.Κ.

 

filotimia

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s