ΣΑΜΑΡΑΣ: ΧΑΖΟΜΑΡΕΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ-ΟΠΟΥ ΠΑΛΙ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΡΕΖΙΛΙ….


του καθηγητή Γ.Ζουγανέλη

Εγώ νομίζω ότι στερείται παιδείας γενικώς. Ότι λέει – χωρίς υπερβολή – δεν στέκει ούτε βάσει της λογικής ούτε βάσει της επιστήμης. 
Χάνει λάδια.


Διερωτώμαι πόσο πολύ ο κ.Σόιμπλε τον έχει ανάγκη και δεν τον στέλνει να χαρεί τη ζωή δίπλα στη φύση. Όσον αφορά τα εβραϊκά lobbies στις ΗΠΑ, δεν καταλαβαίνω με ποια λογική τους αρέσει να προσκαλούν πολιτικούς, που τους υπενθυμίζουν πίκρες του παρελθόντος.  Αντιλαμβάνομαι τις πολιτικές σκοπιμότητες και τη τραγική κατάσταση στην οποία ευρίσκεται στη χώρα αλλά είναι σκληρό να πηγαίνεις και να λες σε Εβραίους – με το τρόπο σου – ότι πρέπει να με στηρίζετε γιατί έβαλα φυλακή τη ΧΑ και κυνηγάω όσους θυμούνται τους Ναζί που σας έστειλαν στα κρεματόρια. ..Είναι πολύ ξεφτίλα αυτή η συμπεριφορά απο ένα πολιτικό, που όποτε μιλάει σε Eβραϊκά lobbies θυμίζει στους Εβραίους πράγματα που και αυτοί πρέπει να ξεχάσουν. Αυτό είναι απαράδεκτο και το αναφέρω, γιατί επαναλαμβάνεται και ο λαός δεν πρέπει να εκπροσωπείται απο ένα Πρωθυπουργό που κάνει πολιτική ύαινας καίοντας τις ψυχές άλλων.


Αυτή τη φορά ο Σαμαράς, μίλησε και εκπροσώπησε δυστυχώς την Ελλάδα στο Στρασβούργο (βλέπετε εδώ)


Ακολουθούν τα σχόλια μου, απέναντι στις αρλούμπες που είπε σε δημοσιογράφους…


Παρέμβαση Σαμαρά για το θέμα της ΔΕΗ
«Δεν θα επιτρέψω σε φανατικούς λαϊκιστές και δημιουργούς ψεύτικων εντυπώσεων» να στερήσουν στον Ελληνικό λαό αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, ήταν η απάντηση του πρωθυπουργού όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους.


Σχόλιo:
Μερικές φορές την αλήθεια τη λέει στο τέλος ο Σαμαράς. Αυτή τη φορά την είπε στην αρχή. Μιλάει σε ένα κόσμο αφοσιωμένο στο σύστημα, στα ΜΜΕ γιά ένα λαό με τα δικαιώματα και τις ανάγκες του οποίου δεν έχει επαφή. Στη περίπτωση αυτή έρχεται η στιγμή που το σύστημα κλατάρει, διότι με πορδές σαν αυτές που αφήνει ο Σαμαράς αντί σοβαρού πολιτικού λόγου δεν βάφονται λουκούμια.


Χαρακτήρισε «κακόγουστο αστείο» την κατηγορία ότι η κυβέρνηση ξεπουλάει τη δημόσια περιουσία. Ο Σαμαράς έφερε ως παράδειγμα την περίπτωση του ΟΤΕ και διαβεβαίωσε ότι το θέμα για τη ΔΕΗ θα συζητηθεί εκτενώς στη Βουλή.


Σχόλιo:
Διαφωνώ. Δεν την ξεπουλάει τη δημόσια περιουσία, την χαρίζει επιλέγοντας επενδύσεις παίζοντας συνέχεια με σημαδεμένη τράπουλα.


Για τον ΟΤΕ έχει γίνει ο χαμός. Τι να θυμηθώ.


Το θέμα της ΔΕΗ είναι πολύ σημαντικό, γιατί έχει να κάνει με την ενέργεια.


Είναι γεγονός πως σε χώρες που απελευθερώθηκε η αγορά ενέργειας αυξήθηκε η τιμή της κιλοβατώρας. Η μεγάλη γκάφα του ΠΑΣΟΚ, που προφανώς έγινε εξεπίτηδες, γιατί σε κανένα πολιτισμένο κράτος δεν θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο χωρίς να συλληφθούν οι υπαίτιοι, είναι η κατάργηση της Εθνικής Επιτροπής Σχεδιασμού της Ενέργειας, η οποία πρώτα θα έπρεπε να είχε εκπονήσει σχέδιο, μετά να το φέρει σε δημόσια διαβούλευση και μετά να προχωρήσει η πώληση της μικρής ΔΕΗ. Χωρίς αυτό είναι έγκλημα να πωληθεί η μικρή ΔΕΗ.


Υπάρχουν όμως και άλλα θέματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη, τα οποία θα κοστίσουν δις ευρώ στην οικονομία της Ελλάδας, όπως περιβαλοντικά, τεχνολογικά, επέκταση δικτύων, νέες παραγωγικές μονάδες, εξέλιξη των ΑΠΕ, χρήση φυσικού αερίου αντί λιγνίτη και πολλά άλλα. 


Κανένα απο όσα προανέφερα δεν θα συζητηθεί στη Βουλή και επειδή δεν ξέρουν τη σημασία τους αλλά και επειδή δεν θέλουν.


Δηλώσεις για τη Χρυσή Αυγή

«Χωρίς νόμο και τάξη δεν μπορεί να υπάρξει Δημοκρατία», τόνισε ο Πρωθυπουργός, στη δευτερολογία του για τα αποτελέσματα της ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ, ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, απαντώντας σε επικρίσεις ακροδεξιών ευρωβουλευτών για τις διώξεις μελών της Χρυσής Αυγής.


Σχόλιo: Καταρχή, νόμος και τάξη δεν είναι απαραίτητα για να υπάρξει δημοκρατία. Αυτό όμως δεν είναι κάτι που άτομα του επιπέδου του Σαμαρά θα αντιλαμβάνονταν.  
Δεν βρίσκω σωστό να απαντάει ένας Πρωθυπουργός σε ερωτήσεις που αφορούν την ίδια τη δικαιοσύνη, μια άλλη εξουσία.  Εκτός αυτού, ακόμη και αυτό που υποστηρίζει, ότι δηλαδή για να υπάρξει δημοκρατία χρειάζεται οπωσδήποτε νόμος και τάξη, αυτοαναιρεί αυτό που λέει. Στην Ελλάδα η δικαιοσύνη δεν λειτουργεί και τάξη φυσικά δεν υπάρχει. Τάξη χωρίς οργανογράμματα και σεβασμό στην αξιοκρατία δεν εννοείται. Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν τέτοια πράγματα. Ακόμη και αν υπάρχουν κάπου είναι σε λάθος βάση.
Στο πρώτοι πράγμα που θά έπρεπε να παρατηρήσει κανείς την τάξη είναι στο δημόσιο. Τί ήθελε και το είπε; Δεν ξέρει ότι στο εξωτερικό ξέρουν πολύ καλύτερα τι παίζεται στην Ελλάδα από τους ίδιους τους Έλληνες ιθαγενείς;


Ο Σαμαράς επισήμανε ότι δεν έχει την υποχρέωση να απαντήσει σε ακραίους και δημαγωγούς και δεν θα ζητήσει συγνώμη από εκείνους που αρνούνται τα πάντα, ενώ σημείωσε ότι οι ηγέτες της Χρυσής Αυγής διώκονται, όχι από την κυβέρνηση, αλλά από τη δικαιοσύνη, για εγκλήματα τα οποία διέπραξαν και όχι για τα «πιστεύω» τους.
Σχόλιo: Υποχρεούται να δίνει απαντήσεις σε όλους και για όλα και πρέπει πάντα να πηγαίνει στη Βουλή την ώρα του Πρωθυπουργού, για να απαντάει στην αντιπολίτευση. Αυτό δεν το κάνει επί χρόνια. 


«Ακραίος» είναι ένας χαρακτηρσμός άνευ ουσίας όταν εκφράζεται απο ένα πολιτικό που είναι αποδείχτηκε ακραίος, παραδίδοντας την κυριαρχία της χώρας στους δανειστές χωρίς να έχει εξουσιοδοτηθεί απο τον Ελληνικό λαό. 


Η χρήση εξ μέρους του, του όρου «δημαγωγός», αποτελεί κεκτημένο της κυβέρνησης που μιλάει πχ. για ανάπτυξη αλλά ούτε ξέρει πως να την κάνει ούτε και ξέρει τί είναι.

Aντί επιλόγου

Χαζομάρες είπε ο Σαμαράς και στο Στρασβούργο. Μιλάει πάντα χωρίς πολιτικό αντίπαλο. Είναι όλοι άλλωστε παρέα. Δεν μπορεί να είναι τόσο ανίκανοι.


Μέχρι στιγμής οι πάσης φύσης κουμανταδόροι της χώρας ποντάρουν σε λάθος «άλογα» και τί «άλογα», γαιδάρους!


Το παρόν πολιτικό σύστημα έχει καεί ακόμη και για τους δανειστές. Αν δεν αλλάξει το πολιτικό σύστημα, επι της ουσίας, οι δανειστές και οι επενδυτές θα χάσουν τα λεφτά τους. Μετά το Ποτάμι, αν κάνουν το Χαρέμι θα σωθούν;

 

dynati-ellada

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s