Σόιμπλε: Λεφτά υπάρχουν αλλά δεν τα αξιοποιούμε


«Είναι σαφές ότι στην Ευρώπη χρειαζόμαστε περισσότερες επενδύσεις, ωστόσο το πρόβλημα είναι ότι δεν γίνεται απορρόφηση των υφισταμένων πόρων. Το πρόβλημα δεν είναι ότι δεν υπάρχουν επενδυτικά ταμεία», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απορρίπτοντας την πρόταση του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Μελετών, DIW, που μιλούσε για την συγκρότηση ενός Ευρωπαϊκού Επενδυτικού Ταμείου, που θα χρηματοδοτεί μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα, το DIW προτείνει μεταξύ άλλων την συγκρότηση ενός Ευρωπαϊκού Επενδυτικού Ταμείου, κατά το πρότυπο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, το οποίο θα χρηματοδοτεί κυρίως μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Το Ταμείο θα αντλεί πόρους από τις αγορές κεφαλαίων. Τα χρέη του θα τα εγγυώνται τα κράτη-μέλη. Σύμφωνα με την ανάλυση θα πρέπει να επενδυόνται ετησίως στην Ευρώπη 180 δις ευρώ περισσότερα από ότι επενδύονται σήμερα. 

«Χρειαζόμαστε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στις χώρες-μέλη προκειμένου αυτές να μπορούν να κάνουν χρήση των υφισταμένων πόρων», αναφέρει το γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών, υπενθυμίζοντας ότι μόλις πριν από μερικούς μήνες αυξήθηκε το κεφάλαιο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

Στο ίδιο μήκος κύματος μίλησε και ο χριστιανοδημοκράτης βουλευτής και πρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του γερμανικού κοινοβουλίου Γκίντερ Κριχμπάουμ, λέγοντας ότι από το ευρωπαϊκό ταμείο για την αντιμετώπιση της νεανικής ανεργίας, στο οποίο έχουν διατεθεί συνολικά 6 δισ. ευρώ, έχουν απορροφηθεί μόνο από τη Γαλλία 500 εκατ. ευρώ.

 

hassapis-peter

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s