Έτοιμα όλα για καταστήματα ανοικτά όλο το χρόνο


Ορίστηκαν οι περιοχές της χώρας στις οποίες θα μπορούν να κάνουν τις αγορές τους και τις Κυριακές οι καταναλωτές με βάση την υπουργική απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, έχει ήδη υπογραφεί και αναμένεται η δημοσίευσή του στο Φύλλο της Κυβέρνησης. Οι ίδιες πηγές, από το υπουργείο Ανάπτυξης, αναφέρουν ότι στις περιοχές που θα είναι ανοικτά τα εμπορικά καταστήματα όλες τις Κυριακές του χρόνου είναι τα ιστορικά κέντρα Αθήνας και Θεσσαλονίκης και οι περιοχές Πικερμίου και Ραφήνας, Χαλκιδικής, Ρόδου, Κω, Σύρου, Μυκόνου και Σαντορίνης.

Να σημειωθεί ότι, μόλις στις 3 Ιουλίου, οι έμποροι της Θεσσαλονίκης ψήφισαν, με ποσοστό 96%, πως αντιτίθενται στο άνοιγμα των καταστημάτων 52 Κυριακές το χρόνο. Ο απερχόμενος πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Κωστής Χαντζαρίδης, δικαιολόγησε την απόφαση λέγοντας πως η Θεσσαλονίκη δεν αποτελεί τουριστικό προορισμό, αλλά απλά διέρχονται από αυτήν τουρίστες για άλλες περιοχές (την Χαλκιδική και την Πιερία). Όσον αφορά τους επιβάτες κρουαζιερόπλοιων, επισήμανε ότι αναμένονται 35 κρουαζιερόπλοια, από τα οποία κανένα δεν θα “δέσει” στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης Κυριακή, αλλά… καθημερινές.

salonicanews

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s