Τα Windows 10 Home και οι πρώτες πληροφορίες για τα Windows στο σπίτι


Το καλοκαίρι, ως δωρεάν αναβάθμιση

C9A5993C74D92BF2E630D0390F03BFFD

Η έκδοση Windows 10 Home θα συνοδεύεται με τον νέο Edge, τον browser που θα αντικαταστήσει τον Internet Explorer. Επίσης, η πιο περιορισμένη έκδοση των Windows 10 θα υποστηρίζει την είσοδο με αναγνώριση του προσώπου, της ίριδας του ματιού ή του δακτυλικού αποτυπώματος μέσω της τεχνολογίας Windows Hello, προφανώς υπό την προϋπόθεση ικανού εξοπλισμού και δη, συμβατής κάμερας υπερύθρων. H Microsoft επιχειρεί να καταργήσει username και password στο World Wide Web με το Hello, συνδέοντας όχι μόνο τον χρήστη αλλά και την συσκευή του με την εξουσιοδοτημένη πρόσβαση.

Η ψηφιακή βοηθός Cortana θα υπηρετεί και τους χρήστες της έκδοσης Home.


Η έκδοση Home θα μπορεί να μεταβαίνει σε κατάσταση λειτουργίας για tablet. Οι «παγκόσμιες» εφαρμογές στην έκδοση για το σπίτι περιλαμβάνει τα app για την προβολή φωτογραφιών Photos, οι χάρτες Maps, η αλληλογραφία Mail, το ημερολόγιο Calendar, καθώς και οι εφαρμογές αναπαραγωγής μουσικής (Music) και βίντεο (Video app), χωρίς ωστόσο να αναφέρεται το app People που υπάρχει στα Windows 8, όχι όμως στην beta των Windows 10.

To app του Xbox στα Windows 10 Home θα επιτρέπει την πρόσβαση στην κοινότητα των μελών του Xbox Live και συνακόλουθα την καταγραφή από την εξέλιξη του παιχνιδιού (capture) και την κοινοποίηση της καταγραφής στην κοινότητα (share). Κυρίως όμως, οι χρήστες των Windows 10 Home που διαθέτουν και Xbox, θα μπορούν να τρέχουν τα παιχνίδια της παιχνιδομηχανής σε οποιοδήποτε PC με Windows 10 Home, υπό την προϋπόθεση ότι η κονσόλα είναι συνδεδεμένη στο ίδιο τοπικό δίκτυο με το PC.

Τα Windows 10 Home προορίζονται για υπολογιστές γραφείου, ταμπλέτες και υπολογιστές 2 σε 1, δηλαδή υπολογιστές που λειτουργούν και ως φορητός υπολογιστής και ως tablet, είτε με την περιστροφή της οθόνης τους, είτε με την απόσπασή της από το σώμα.

H Microsoft έκανε γνωστές τις εκδόσεις των Windows 10 που θα διατεθούν το καλοκαίρι του 2015 σε 190 χώρες και σε 111. Ο Τόνι Πρόφετ (Corporate VP, Windows, Search Marketing) αναφέρθηκε εκτός από την έκδοση Home, και στις άλλες εκδόσεις των Windows 10 και συγκεκριμένα στα Windows 10 Mobile, Windows 10 Pro, Windows 10 Enterprise, Windows 10 Education, Windows 10 Mobile Enterprise καθώς και στα Windows 10 IoT Core για μικροσκοπικές συσκευές χαμηλού κόστους (όπως εξοπλισμού δικτύου -gateways). Τα Windows 10 θα βρίσκονται παντού, γράφει ο Τ.Πρόφετ -σε PC, tablet, τηλέφωνα, Xbox One, τα Γυαλιά Microsoft HoloLens και στο Surface Hub. Η έκδοση core θα βρίσκεται στην καρδιά συσκευών όπως ανελκυστήρες, μηχανήματα ανάληψης μετρητών, παλμογράφους, και συσκευές που φοριούνται (wearable). Όλες, θα εξυπηρετούνται από το Windows Store, το ίδιο κατάστημα universal apps, εφαρμογών που θα τρέχουν, αφού προσαρμοστούν αυτομάτως στις προδιαγραφές του υλικού, παντού.

Τα Windows 10 Home θα διατεθούν δωρεάν τον πρώτο χρόνο της κυκλοφορίας τους σε συστήματα «που πληρούν τις προϋποθέσεις» με Windows 7 και Windows 8.1. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με την δωρεάν αναβάθμιση στα Windows 10:

In.gr Τεχνολογία

πηγή

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s