«Συμφωνία» βλέπει και το Βερολίνο – Αλλά με ποιο τίμημα για τους Έλληνες πολίτες που ήδη υποφέρουν;


ΕΝΤΟΝΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΗΜΕΡΩΝ

o-GREEK-FLAG-GERMAN-FLAG-facebook

Προσέγγιση μεταξύ Αθήνας και των Θεσμών και επικείμενη συμφωνία διαπιστώνει η γερμανική κυβέρνηση όπως μεταδίδουν τα ΜΜΕ της χώρας.

Η προσέγγιση αυτή αφορά κυρίως τα φορολογικά θέματα. Παρόλα αυτά σημειώνεται πως μένουν παράλληλα πολλά ανοικτά θέματα κύρια στο συνταξιοδοτικό και αυτό της αγοράς εργασίας.

Τα γερμανικά δημοσιεύματα έρχονται την ίδια ώρα που η Κομισιόν φέρεται να έχει δημοσιοποιήσει κείμενο σύμφωνα με το οποίο επιχειρείται να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ της Αθήνας και των  δανειστών και βάσει του οποίου προβλέπεται χρηματοδότηση ακόμη εντός του Ιουνίου, έναντι όμως μέτρων 5 δισ.€

Όπως αναφέρουν τα γερμανικά ΜΜΕ, παρολά αυτά θα πρέπει να γίνουν βαθιές αλλαγές στον ΦΠΑ, με το 23% να πέφτει στο 18% αλλά και αύξηση από το 6,5% στο 8- 9% για προϊόντα όπως τα τρόφιμα. Οι πληρωμές με πιστωτική κάρτα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα επιβαρύνονται με ΦΠΑ 15%.

Πρόκειται για επώδυνα μέτρα που θα πλήξουν όλους τους τομείς της κατανάλωσης και θα φέρουν ακόμα μεγαλύτερη ανεργία. Ειδικά η αύξηση του ΦΠΑ στα τρόφιμα θα προκαλέσει κύμα ανατιμήσεων που θα πλήξουν τα λαϊκά στρώματα.

Και βέβαια το bonus του 3% για όσους χρησιμοποιούν μετρητά είναι απλώς και μόνο για να βοηθηθούν οι τράπεζες να αυξήσουν τη ρευστότητά τους: Η τράπεζες χρεώνουν τις επιχειρήσεις από 5 μέχρι και 8% για κάθε χρήση πιστωτικής κάρτας!

Η ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει ακόμη αμνηστία των Ελλήνων οι οποίοι έχουν «μαύρο» χρήμα στο εξωτερικό, με την προϋπόθεση ότι θα το δηλώσουν οικειοθελώς και θα καταβάλλουν φόρο 15%.

Επιπλέον, τα ασφαλιστικά ταμεία δεν θα πρέπει να πληρώνουν περισσότερα από όσα εισπράττουν, ενώ θα πρέπει να καταργηθούν οι κρατικές επιχορηγήσεις.

Αν και στα δημοσιεύματα επισημαίνεται ότι εξακολουθούν υπάρχουν «μεγάλα προβλήματα» με την απαίτηση των πιστωτών για «μηδενικό έλλειμμα» στις συντάξεις, το γενικότερο κλίμα που διαμορφώνεται πάντως είναι αυτό της έντονης κινητικότητας που παρατηρείται τα τελευταία 24ωρα, προκειμένου Ελλάδα και εταίροι να έρθουν σε μια κοινή γραμμή εκατέρωθεν συμβιβασμού

πηγή

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s