Μιχελογιαννάκης: Να μη γίνουμε… Κομανέτσι


385466

«Δεν έχει νόημα η παράταση εάν δεν επιβάλλουμε το πρόγραμμά μας» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, αναφερόμενος στο σενάριο που έφερε στο φως της δημοσιότητας η γερμανική Suddeutsche Zeitung για παράταση του τρέχοντος προγράμματος μέχρι το φθινόπωρο με την παράλληλη εκταμίευση 4 δισ. ευρώ και την υλοποίηση δεσμεύσεων από πλευράς της ελληνικής κυβέρνησης.

«Να μη γίνουμε… Κομανέτσι, ο κόσμος πρέπει να μας στηρίξει» σημείωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι «οι ξένοι πρέπει να καταλάβουν ότι δεν έχουν να κάνουν με ένα προτεκτοράτο, αλλά με μία κυρίαρχη χώρα».

Παράλληλα, ο κ. Μιχελογιαννάκης έκανε λόγο για ανάγκη άμεσης διαγραφής μέρους του ελληνικού χρέους στα πρότυπα του 1953.

«Δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να επιβαρύνουμε άλλο τους πολίτες» πρόσθεσε ο βουλευτής Κρήτης, αναφερόμενος στον ΕΝΦΙΑ και το ΦΠΑ.

Επιπλέον, τόνισε ότι δεν πρέπει η κυβέρνηση να κάνει πίσω ούτε στην επαναφορά της 13ης σύνταξης, ούτε στο αφορολόγητο των 12.000 ευρώ.

Τέλος, ο κ. Μιχελογιαννάκης απηύθυνε τα βέλη του και προς τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη για τα ήξεις αφίξεις για το ΦΠΑ.

πηγή

Σχολιάστε