Μαζικός τάφος Ελληνοκυπρίων στα Κατεχόμενα – Πληροφορίες ότι βρέθηκαν και Έλληνες στρατιώτες της ΕΛΔΥΚ


agnooumenoi-kipriako_2

H Διερευνητική Επιτροπή Αγνοουμένων (ΔΕΑ) στην Κύπρο βρίσκεται πολύ κοντά στην αποκάλυψη ομαδικού τάφου στα κατεχόμενα στον οποίο σύμφωνα με πληροφορίες έχουν θαφτεί δεκάδες ή και εκατοντάδες άνθρωποι, οι οποίοι είχαν σκοτωθεί στις μάχες της Λευκωσίας το 1974 και βρίσκονται στο κατάλογο αγνοουμένων.

Σύμφωνα με τη κυπριακή εφημερίδα «Πολίτης», η τουρκοκυπριακή πλευρά έχει ενημερώσει πως διαθέτει σοβαρές ενδείξεις ότι σε περιοχή δίπλα από τις τουρκοκυπριακές φυλακές στα κατεχόμεναετάφησαν μαζικά Ελληνοκύπριοι που έπεσαν στις μάχες των περιοχών Καϊμακλίου, Τράχωνα και Ομορφίτας.

Εικάζεται ότι πρόκειται για τις σορούς οι οποίες, σύμφωνα με την Τουρκία, επιχειρήθηκε να παραδοθούν στην ελληνοκυπριακή πλευρά τις μέρες του πολέμου με δύο φορτηγά αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό. Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταξύ των νεκρών βρίσκονται και Έλληνες στρατιώτες της ΕΛΔΥΚ που σκοτώθηκαν στη Λευκωσία και επίσης θεωρούνται αγνοούμενοι.

Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί και στο πλαίσιο των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης, με την τουρκοκυπριακή πλευρά να ζητά και την επανεκταφή των δολοφονηθέντων 126 Τουρκοκυπρίων αμάχων από Ελληνοκύπριους στις κοινότητες Αλόα, Σανταλάρι και Μαράθα, για τους οποίους έχει ακριβή στοιχεία.

πηγή

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s