Το ‘γιατρικό’ που πρέπει να πάρεις. Αυτό είναι το μυστικό για καλή στύση


sex

Δε θα πιστέψετε τι βοηθά τον άνδρα να έχει καλή στύση. Τι υποστηρίζουν Αμερικανοί επιστήμονες

Αμερικανοί επιστήμονες ισχυρίζονται ότι βρήκαν το «γιατρικό» για τη βελτίωση της στυτικής δυσλειτουργίας.

Σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου του Τέξας, αρκούν δύο κούπες καφές τη μέρα για να βελτιώσουν τη στύση ενός άνδρα.

Οι άνδρες που έπιναν δύο κούπες καφέ την ημέρα είχαν 42% λιγότερες πιθανότητες να έχουν στυτική δυσλειτουργία. Μάλιστα, σύμφωνα με τους επιστήμονες το όριο πρέπει να είναι οι δύο κούπες καφές και αυτό γιατί στις 3 κούπες το ποσοστό έπεσε στο 39%.

Γενικά, η μελέτη έδειξε ότι  η στυτική δυσλειτουργία εμφανιζόταν λιγότερο συχνά σε άτομα που κατανάλωναν συγκεντρώσεις καφεΐνης 160-375 mg την ημέρα, συγκέντρωση που αντιστοιχεί με 2 φλιτζάνια καφέ.

Άρθρο στο επιστημονικό περιοδικό PLOS ONE, αναφέρει πως Αμερικανοί επιστήμονες μελέτησαν 4.000 άνδρες οι οποίοι έπιναν καφέ και γενικά ροφήματα που περιέχουν καφεΐνη και συμπέραναν πως η καφεΐνη συνδέεται με τη βελτίωση της στυτικής δυσλειτουργίας, λόγω της χάλασης των λείων μυϊκών ινών και αύξηση της αιματικής ροής.

Είναι επίσης ενδιαφέρον το εύρημα ότι η κατανάλωση καφέ μειώνει την πιθανότητα εκδήλωσης στυτικής δυσλειτουργίας στους ασθενείς με αρτηριακή υπέρταση και στα παχύσαρκα άτομα. Ωστόσο, αυτό δεν φαίνεται πως ισχύει και για άτομα που πάσχουν από διαβήτη, όπως είπε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Τέξας, David Lopez.

Σημειώνεται ότι ανάλογη έρευνα που έγινε το 2006 σε θηλυκά ποντίκια, έδειξε πως η καφεΐνη ενεργοποιεί εκείνα τα τμήματα του εγκεφάλου που αφορούν την σεξουαλική διέγερση, αυξάνοντας τη λίμπιντο.

Οι επιστήμονες είναι διχασμένοι σχετικά με την καφεΐνη και την υπερκατανάλωση αυτής, καθώς πίνοντας πάνω από 4 κούπες καφέ την ημέρα βλάπτει την υγεία μας, προκαλώντας αϋπνία, στομαχικό πόνο, τρέμουλο κά. Από την άλλη, άλλες μελέτες υποστηρίζουν ότι 3-5 κούπες καφές τη μέρα μειώνουν τη πιθανότητα αύξησης εγκεφαλικού και καρδιακού επεισοδίου.

πηγή: independent.co.uk

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s