Φοροδιαφυγή ή Χάραγμα; «Σύμπτωση είναι μία λέξη που υπάρχει μόνο στα λεξικά»


Γράφει ο Νίκος Στεργίου

forodiafyghΔιατείνεται ότι η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής θα γίνει με την χρήση πλαστικού χρήματος, έναντι των παραδοσιακά χρησιμοποιούμενων τραπεζογραμματίων.

Για να κατανοήσουμε το θέμα, αναπόφευκτα πρέπει να κάνουμε μια σύντομη αναδρομή στην Ιστορία. Πάμε λοιπόν:

Το χρήμα ήρθε να καλύψει την ανάγκη αποφυγής των επισκέψεων στις εμποροπανήγυρεις, σε τρόπο ώστε να γίνει ανταλλαγή αγαθών. Το πιο φυσικό ήταν η χρήση υλικού που θα είχε πραγματική αξία για τους συναλλασσόμενους. Αρχικά συμφωνήθηκε η χρήση των πολυτίμων μετάλλων, τα οποία θα ήταν αποδεκτά για την περαιτέρω συναλλαγή και με τρίτους συναλλασσόμενους στην συνέχεια.
Με την ευρεία χρήση των υλικών αυτών τελικά καθιερώθηκε, από κοινού, η χρήση του χρυσού, οδηγώντας τελικά στην καθιέρωση του «Κανόνος του Χρυσού». Αλλά και πάλι υπήρχε δυσκολία στις συναλλαγές, κυρίως αφορούσε την κλοπή των πουγκιών που είχαν τα νομίσματα των «ευγενών μετάλλων».
Την ανάγκη αυτή κάλυψαν αρχικά οι πρωτοεμφανισθέντες τραπεζίτες (money changers), οι οποίοι αναλάμβαναν την φύλαξή τους έναντι σχετικού αντιτίμου, εκδίδοντας τα τραπεζογραμμάτια, με την μορφή που γνωρίζουμε ακόμα και σήμερα.
Από το σημείο αυτό και στην συνέχεια τα πράγματα άλλαξαν άρδην, συγκεκριμένα έχουμε:
1. Την έκδοση τραπεζογραμματίων υπέρ του αριθμού των καταθέσεων από τους τραπεζίτες. Αυτό πήρε την σημερινή μορφή από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Bank), από το 1913, οπότε και ιδρύθηκε στις 23 Δεκεμβρίου 1913 και στην συνέχεια ακολούθησαν και οι υπόλοιποι του πλανήτη. Αρχικά η αναλογία αποφασίσθηκε στο 9:1, καταστρατηγήθηκε στην συνέχεια, αρχικά με την έκδοση πετροδολλαρίων και άλλων τραπεζικών προϊόντων.
2. Οι εκδόσεις τραπεζογραμματίων δεν γίνεται πλέον από τους «Εθνικούς Φορείς», αλλά από τις ιδιωτικές τράπεζες οι οποίες, για τον σκοπό αυτό λαμβάνουν από μέρους των φορέων «ομόλογα» και εκδίδουν ισόποσα τραπεζογραμμάτια. Αυτό όμως δεν είναι και η τελική συναλλαγή. Οι τράπεζες ακολουθούν τον ονομαζόμενο «Κλασματικό Κανόνα». Δηλαδή παρακρατούν το 1/10 των εντελθέντων τραπεζογραμματίων, αποδίδοντας τα 9/10 στην κυκλοφορία μέσω των δικών τους καταστημάτων. Τελικά το χρήμα έχει την αξία του χαρτιού και του μελανιού και της διαχείρησής του.
3. Ο «Κλασματικός Κανόνας» εκτός από την εκμετάλλευση του επιπλέον 1/10 που παρακρατείται, συνοδεύεται από την έκδοση γραμματίων και επιταγών (I own You) προϊόντων, επιτρέψτε μου να τα αποκαλώ «λεφτά σε φωτοτυπία», δεδομένου ότι δημιουργούν χρήμα που δεν υφίσταται από σκέτο αέρα ή μεθερμηνευόμενο «το χρέος είναι χρήμα» ή και το «χρήμα είναι χρέος».
4. Προσθέστε τώρα σε αυτά και τα παράγωγα (deritiatives), που έγιναν γνωστά τα τελευταία χρόνια, λέγε με spreads, cdu κ.α. Όλα αυτά τα επιλεγόμενα στη σύγχρονη ελληνική assets σε αντίθεση με τα υπαρκτά commodities. Ο πλουτισμός των ιδρυμάτων αυτών, που αποδεικνύεται ότι παρεπιδημούν σε δίδυμο πλανήτη επιβεβαιώνουν την ρήση «Δώστε μου το δικαίωμα να τυπώνω και να ελέγχω την ροή του χρήματος, και δεν με νοιάζει για το ποιος φτιάχνει τους νόμους MayerAnselm Rothchild-».
Μετά τα αναφερθέντα παραπάνω, σε τι χρειάζεται το πλαστικό χρήμα για τις συναλλαγές; Για άρπα-κόλλα ενημέρωση ξεκινήσαμε, Μπεν-Χουρ γυρίζουμε! Λοιπόν πάμε Da Capo:
1. Κάθε τραπεζική συναλλαγή περιέχει χρέωση, η οποία δεν είναι άμεσα αντιληπτή από τους συναλλασσομένους, κυρίως προμήθεια, αν και επικαλούνται ασφάλεια συναλλαγών.
2. Αυξάνουν την έλλειψη χρήματος (Money Scarsity) δημιουργώντας ζήτηση με τους τρόπους που αναφέραμε παραπάνω, money FROM nothing (να μην συγχέεται από το άσμα των Dire Straits: Money For Nothing).
3. Έλεγχος καταναλωτικών συνηθειών του πληθυσμού, καθώς επίσης και τον έλεγχο των κινήσεών του, σε οποιοδήποτε σημείο στην επιφάνεια του πλανήτη.
4. .Χάραξη των παραγομένων αγαθών εξαλείφοντας μεμονωμένες απαιτήσεις προς ικανοποίηση, στην βάση του «take or leave it!».
5. Μελλοντική αντικατάσταση όλων των συναλλαγών μεταξύ των έως σήμερα πληθυσμιακών κοινωνιών εργοδοτών/εντολοδόχων εργαζομένων/εντεταλμένων με την χρήση λογιστικών μονάδων, αντί της τιμολόγησής των.
6. Οι δύο παραπάνω περιπτώσεις θα ενισχύσουν τις όποιες πληθωριστικές τάσεις, που θα προκύψουν μετά από σχεδιασμό, φτωχοποιώντας τους εργαζόμενους, οι οποίοι θα παραμείνουν ως commodity στον πλανήτη, εξειδικεύοντάς τους ως επικουρικούς για την παραγωγή και μόνον.
Παρά τον τίτλο δεν θα πρέπει να ντύσουμε τα γραφόμενα με θρησκευτικό μανδύα. Αποκάλυψη κεφάλαιο XIII, ο αριθμός του θηρίου «χξς».

πηγή

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s