«Κάρφωσαν» την τουρκική σημαία στο Φαρμακονήσι – Προβοκάτσια στυλ Ιμίων στο Αιγαίο


ΕΒΑΛΑΝ ΤΟΥΡΚΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗ ΣΕ ΕΙΔΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Turkish-flag-Greece-6-22-08-2015

Προβοκάτσια στο Αιγαίο με προφανή στόχο να προκαλέσουν ένταση στα πρότυπα της κρίσης των «Ιμίων»  επιχείρησαν  οι Τούρκοι. Σε δημοσίευα τουρκικής ιστοσελίδας ισχυρίοζονται ότι ένας 40χρονος Τούρκος κολυμβητής , μεγάλων αποστάσεων κολύμβησε από τις τουρκικές ακτές μέχρι το Φαρμακονήσι, όπου και ύψωσε, στα χέρια του,  την τουρκική σημαία.

Η ιστοσελίδα δημοσιεύει φωτογραφίες οι οποίες μπορεί να είναι τραβηγμένες βέβαια και στις τουρκικές ακτές αφού δεν αποδεικνύεται πουθενά ότι η ακτή που φαίνεται στη φωτογραφία είναι αυτή στο Φαρμακονήσι. Μάλιστα λένε ότι ο κολυμβητής τους έκανε δύο ώρες για να φτάσει στις ελληνικές ακτές και το ερώτημα βέβαια που τίθεται είναι… πως γύρισε; Κολύμπησε ξανά άλλες δύο ώρες πίσω με την τουρκική σημαία να…  ανεμίζει πάνω από το κεφάλι του;
Σε κάθε περίπτωση πάντως είτε πρόκειται για αληθές περιστατικό είτε για προπαγάνδα των Τούρκων το σημαντικό είναι ότι μετά τις φωτογραφίες Τούρκων πρακτόρων των ελληνικών δυνάμεων στα νησιά πριν ένα μήνα περίπου, και που εμφανιστήκαν πάλι σε τουρκικές ιστοσελίδες, είναι η δεύτερη φορά που σημειώνεται κρούσμα αμφισβήτησης της Εθνικής Κυριαρχίας των νησιών του Αιγαίου, από Τούρκους «πολίτες», δείγμα ότι η Άγκυρα ψάχνει τρόπους για να μεταφέρει την πίεση που έχει με το Κουρδικό στο Αιγαίο.

Διαβάστε όλο το τουρκικό δημοσίευμα:

«Ο 40χρόνος Τούρκος κολυμβητής Alper Sunaçoğlu κολύμπησε στο μικρό ελληνικό νησί, το Φαρμακονήσι, στο Αιγαίο Πέλαγος, όπου σταθμεύει ελληνική στρατιωτική μονάδα και ξεδίπλωσε την τουρκική σημαία σε μια πράξη κατά της «κατοχής» του νησιού αυτού από την Ελλάδα.
Συγκεκριμένα την Πέμπτη στις 17:30 τοπική ώρα ο κολυμβητής Alper Sunaçoğlu, ο οποίος έχει εκπαιδευτεί στην κολύμβηση μεγάλων αποστάσεων, πήδηξε στο νερό από την παράκτια πόλη της Τουρκίας Didim στην επαρχία Aydın και κατευθύνθηκε προς το Φαρμακονήσι. Φτάνοντας στο νησί μετά από δύο ώρες κολύμπι, σκαρφάλωσε στην ξηρά και ξεδίπλωσε μια τουρκική σημαία σε μια πράξη ανυπακοής εναντίον της ελληνικής παρουσίας εκεί.
Το Φαρμακονήσι βρίσκεται στο Αιγαίο, μόλις 5 χιλιόμετρα (3 μίλια) από τη δυτική επαρχία του Αϊδινίου. Το μικρό αυτό νησί διαθέτει ελληνικό στρατιωτικό απόσπασμα που αποτελείται από περίπου 60 στρατιώτες και 3 σκάφη της Ακτοφυλακής.
Το Σάββατο ο Sunaçoğlu οργάνωσε μια συνέντευξη Τύπου στην πόλη της Τουρκίας της Αλικαρνασσού στα τοπικά γραφεία του Πατριωτικού Κόμματος (VP) να μοιραστεί την ιστορία του, καθώς και τις φωτογραφίες για το επίτευγμα του . Ο Sunaçoğlu δήλωσε: «Ήθελα να εξηγήσουμε στους πολίτες ότι αυτή η γη έχει ποτιστεί με τούρκικο αίμα και εξακολουθεί να ανήκει στην Τουρκία, ώστε να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση τους και να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα», δήλωσε ο Sunaçoğlu, ο οποίος κατηγόρησε την Ελλάδα ότι έχει καταλάβει παράνομα το Φαρμακονήσι και δεκάδες άλλα νησιά «μπροστά στα μάτια μας» παρά τη Συνθήκη της Λωζάννης».

Τμήμα ειδήσεων pronews.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s