ΕΒΑΛΑΝ ΤΟΥΡΚΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗ ΣΕ ΕΙΔΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ
Προβοκάτσια στο Αιγαίο με προφανή στόχο να προκαλέσουν ένταση στα πρότυπα της κρίσης των «Ιμίων» επιχείρησαν οι Τούρκοι. Σε δημοσίευα τουρκικής ιστοσελίδας ισχυρίοζονται ότι ένας 40χρονος Τούρκος κολυμβητής , μεγάλων αποστάσεων κολύμβησε από τις τουρκικές ακτές μέχρι το Φαρμακονήσι, όπου και ύψωσε, στα χέρια του, την τουρκική σημαία.
Η ιστοσελίδα δημοσιεύει φωτογραφίες οι οποίες μπορεί να είναι τραβηγμένες βέβαια και στις τουρκικές ακτές αφού δεν αποδεικνύεται πουθενά ότι η ακτή που φαίνεται στη φωτογραφία είναι αυτή στο Φαρμακονήσι. Μάλιστα λένε ότι ο κολυμβητής τους έκανε δύο ώρες για να φτάσει στις ελληνικές ακτές και το ερώτημα βέβαια που τίθεται είναι… πως γύρισε; Κολύμπησε ξανά άλλες δύο ώρες πίσω με την τουρκική σημαία να… ανεμίζει πάνω από το κεφάλι του;
Σε κάθε περίπτωση πάντως είτε πρόκειται για αληθές περιστατικό είτε για προπαγάνδα των Τούρκων το σημαντικό είναι ότι μετά τις φωτογραφίες Τούρκων πρακτόρων των ελληνικών δυνάμεων στα νησιά πριν ένα μήνα περίπου, και που εμφανιστήκαν πάλι σε τουρκικές ιστοσελίδες, είναι η δεύτερη φορά που σημειώνεται κρούσμα αμφισβήτησης της Εθνικής Κυριαρχίας των νησιών του Αιγαίου, από Τούρκους «πολίτες», δείγμα ότι η Άγκυρα ψάχνει τρόπους για να μεταφέρει την πίεση που έχει με το Κουρδικό στο Αιγαίο.
Διαβάστε όλο το τουρκικό δημοσίευμα: