Αυτά είναι τα νέα υπερόπλα που αναπτύσσει η Ρωσία


ttt

Παρά τις οικονομικές δυσκολίες, ο ρωσικός στρατός είναι αποφασισμένος να εκσυγχρονίσει τις δυνάμεις του

Η Ρωσία μπορεί να αντιμετωπίζει ακόμα προβλήματα με την οικονομία της αλλά αυτό δεν της απαγορεύει να προχωρά στον εκσυγχρονισμό του στρατού της.

Φυσικά τα προγράμματα χρειάζονται τα απαραίτητα κονδύλια για να συνεχίσουν. Ωστόσο, ανεξάρτητα από το αν θα καταφέρουν ή όχι, οι Ρωσικές ένοπλες δυνάμεις προγραμματίζουν και δουλεύουν πάνω στην ανάπτυξη μερικών εντυπωσιακών νέων όπλων.
Ας τα δούμε, λοιπόν.

ΝΕΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ

Η Ρωσία έχει αποφασίσει να περάσει άμεσα από την τέταρτη (φωτό) στην πέμπτη γενιά πυρηνοκών υποβρυχίων. Μέχρι στιγμής οι λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει γνωστές, αλλά οι πληροφορίες θέλουν τη Ρωσία να επιθυμεί την καλύτερη επικοινωνία μεταξύ του στόλου των υποβρυχίων της και την αξιοποίηση των ρομποτικών τεχνολογιών σε αυτά.

ΥΠΕΡΗΧΗΤΙΚΟΙ ΠΥΡΑΥΛΟΙ

Μέχρι στιγμής το πρόγραμμα υπερηχητικών πυραύλων έχει σημαδευτεί από αρκετές αποτυχημένες δοκιμές. Οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας, πάντως, συνεχίζουν αποφασισμένες να λύσουν τα προβλήματα. Οι Yu-71 θα μπορούν να κινούνται με ταχύτητα 7.000 μιλίων την ώρα, χωρίς οι αντίπαλοι να μπορούν να μαντεύουν εύκολα την πορεία τους. Η Ρωσία επιθυμεί οι υπερηχητικοί της πύραυλοι να έχουν δυνατότητες τοποθέτησης πυρηνικών κεφαλών, σε αντίθεση με τους αμερικανικούς υπερηχητικούς πυραύλους που είναι σχεδιασμένοι για συμβατικούς πολέμους. Επιπλέον, η χώρα δουλεύει πάνω στην ανάπτυξη των BrahMos II πυραύλων cruise (φωτό) σε συνεργασία με την Ινδία.

ΝΕΟ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΤΙΚΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ

 

Το PAK-DA θα χρησιμοποιεί τα συστήματα stealth ενώ θα μεταφέρει ωφέλιμο φορτίο 30 τόνων. Η Ρωσία πάντως υποχώρησε από τα αρχικά της σχέδια που ήθελαν τη δημιουργία ενός υπερηχητικού βομβαρδιστικού. Ακόμα κι έτσιθα μπορεί να προκαλεί σημαντικά πλήγματα στις αντίπαλες δυνάμεις. Το νέο αεροπλάνο θα δανίζεται τεχνολογία από το νέο μαχητικό πολεμικό της ρωσικής αεροπορίας, Sukhoi T-50 (φωτό).

Δείτε ολόκληρη τη λίστα με τα νέα όπλα εδώ

(Πηγή: Fortunegreece.com)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s