Η HTC μας αντιγράφει, ισχυρίζεται πάλι η Apple


Τον κίνδυνο να απαγορευτεί η εισαγωγή των smartphone και του tablet της στις ΗΠΑ και να καταβάλλει αρκετά εκατομμύρια δολάρια αποζημίωση αντιμετωπίζει η HTC, εάν αποδειχτούν αληθινοί οι ισχυρισμοί της Apple ότι o δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής της Ασίας χρησιμοποίησε χωρίς άδεια τις δικές της ευρεσιτεχνίες για το iPhone, το iPad και το iPod touch σε HTC Droid Incredible, Wildfire, EVO 4G, Desire και HTC Flyer.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η Apple ισχυρίζεται ότι η HTC καταπατά πέντε δικές της πατέντες που σχετίζονται με την αρχιτεκτονική λογισμικού και το user interface σε φορητές συσκευές, με το υλικό για τις οθόνες αφής και τους αισθητήρες κίνησης. Η σχετική καταγγελία έχει υποβληθεί στην αμερικανική Διεθνή Επιτροπή Εμπορίου στην Ουάσινγκτον και είναι η δεύτερη εναντίον της HTC. Νωρίτερα, στις 5 Ιουλίου 2011 η Apple είχε υποβάλλει επίσης ανάλογες κατηγορίες -που αφορούν και tablet- εναντίον της Samsung. Oι δικηγόροι της HTC αντιτείνουν ότι η Apple επιχειρεί να μεταφέρει τον ανταγωνισμό από την αγορά στα δικαστήρια και δηλώνουν ότι η εταιρεία θα συνεχίσει να αρνείται κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς της Apple εναντίον της και θα προστατεύσει την πνευματική της ιδιοκτησία.

Στους κύκλους των οικονομικών αναλυτών κυκλοφορούν φήμες που φέρουν την HTC να υποχρεώνεται να καταβάλλει περί τα 690 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση, αν και στην αρχική καταγγελία της Apple θεωρείται απίθανο να γίνεται λόγος για αποζημίωση –στην παρούσα φάση, η Apple ζητάει να διεξαχθεί έρευνα.

Η μετοχή της HTC έχασε 5,9 ποσοστιαίες μονάδες από την αξία της στο χρηματιστήριο της Ταϊπέι, Ταϊβάν, πτώση κοντά στην μεγαλύτερη του έτους (το Φεβρουάριο). Η HTC παρουσίασε το πρώτο της τάμπλετ το Μάρτιο, το HTC Flyer με το οποίο ανταγωνίζεται το iPad. Πρόσφατα, αγόρασε την S3 Graphics, κατασκευαστή τσιπ καρτών γραφικών, αντί 300 εκατομμυρίων δολαρίων, εξαγορά που ακολούθησε την νίκη της S3 εναντίον της Apple για καταπάτηση δύο δικών της πατεντών.

In.gr Τεχνολογία

Σχολιάστε